Prosječna starost oglašenih automobila za prodaju je 9 godina, a ovo su najzastupljenije marke

Autor: Poslovni.hr , 15. siječanj 2018. u 10:16
Foto: Thinkstock

Najzastupljenije marke su VW i BMW, dok se od modela najviše nude VW Golf, BMW serija 3 i Opel Astra.

Na Njuškalu je samo u prošlom mjesecu predano više od 14 tisuća novih oglasa rabljenih automobila. Posjetitelji i potencijalni kupci mogu birati između 68 marki i 821 modela različitih automobila koji su oglašeni.

Kategorija Auto Moto bilježi više od 450 tisuća oglasa između kojih se nalaze osobni automobili, rezervni dijelovi i oprema, gospodarska vozila, oldtimeri i drugo. Kategoriju prosječno mjesečno posjeti gotovo 700 tisuća potencijalnih kupaca, a u prosincu je u njoj zabilježeno gotovo 25 milijuna detaljnih pregleda oglasa.

Najzastupljenije marke su VW i BMW, dok se od modela najviše nude VW Golf, BMW serija 3 i Opel Astra. Jedini francuski automobil u top 10 najzastupljenijih modela je Renault Clio koji se nalazi na petom mjestu.

Prosječna starost trenutno oglašenih automobila za prodaju je devet godina, dok je prosječna kilometraža istih 146 tisuća kilometara.

Ukoliko pogledamo prosječnu godišnju kilometražu koju vlasnici prelaze sa svojim limenim ljubimcima, uočljivo je da vozači BMW-a i Audija prelaze najviše kilometara, u prosjeku gotovo 20 tisuća godišnje.

U top 5 marki automobila s kojima se prelaze najveće kilometraže nalaze se Škoda, čiji vozači prosječno pređu nešto više od 19 tisuća kilometara godišnje te Volkswagen i Volvo koji prosječnu pređu nešto više od 18 tisuća kilometara u godini.

Komentirajte prvi

New Report

Close