Počelo trgovanje dionicama Fintel Energije

Autor: Poslovni.hr , 21. studeni 2018. u 16:23
Fintel Energija razvija vjetroparkove u Srbiji, Foto: PD

Nakon uspješnog IPO-a, na Beogradskoj burzi početna cijena iznosila je 31 kunu za dionicu.

Na Beogradskoj burzi jučer se nakon više od 80 godina oglasilo zvono čime je simbolično obilježen početak trgovanja dionicama kompanije Fintel Energija. Zvonom su zajedno zazvonili direktor Beogradske burze Siniša Krneta i direktor kompanije Fintel Energija Tiziano Giovanetti, a početna cijena dionice iznosila je 500 dinara (oko 31 kunu), izvijestila je Agencija Beta.

Navodeći da je Fintel Energija pionir u Srbiji u industriji energije dobivene iz vjetra, direktor Tiziano Giovanetti kazao je da među kupcima dionica ima osiguravajućih društava, mirovinskih fondova i nekoliko stotina pojedinaca, kao i da očekuje da će interes za kupovinu pokazati i institucionalni investitori. Govoreći o budućim planovima kompanije Fintel Energija, Giovanetti je rekao da će do sredine 2019. biti završen projekt Košava u blizini Vršca, jedan od najvećih vjetroparkova u Srbiji, vrijedan oko 120 milijuna eura.

Inicijalna javna ponuda (IPO) dionice Fintel Energije završena je 30. listopada, i za to vrijeme upisano je više od 1,5 milijuna dionica, što je bio prag uspješnosti. Time je Fintel Energija prikupila 755,2 mil. dinara za daljnje poslovanje i širenje mreže vjetroparkova u Srbiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close