PBZ Invest najbolje društvo za upravljanje fondovima

Autor: Poslovni dnevnik , 19. travanj 2016. u 22:01
Hrvoje Krstulović, predsjednik Udruženja za upravljanje investicijskim fondovima

Najboljim fondovima proglašeni su PBZ eurski i kunski novčani fond, Capital One, Allianz Portfolio te FIMA Equity.

Investicijski fondovi PBZ Euro novčani i Novčani, Capital One, Allianz Portfolio i FIMA Equity dobitnici su nagrada Udruženja za upravljanje investicijskim fondovima Hrvatske gospodarske komore (HGK) za najbolje otvorene investicijske fondove s javnom ponudom u 2015. godini "Top of the Funds". Najboljim društvom za upravljanje investicijskim fondovima proglašen je PBZ Invest.

 

14milijardi

kuna iznosila je neto imovina 86 otvorenih investicijskih fondova na kraju veljače

Imovina pet posto veća
Dodjela nagrada "Top of the Funds" održana je u utorak kao središnji događaj obilježavanja Svjetskog dana investicijskih fondova, u cilju unaprjeđenja financijske pismenosti građana, posebice mladih, rekao je na svečanosti dodjele potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher.

"Danas imamo ukupno 86 otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom, a njihova ukupna neto imovina na kraju veljače 2016. iznosila je 14,1 milijardu kuna, što je za 4,9 posto više nego u tom razdoblju prošle godine. Vjerujem da će i današnja dodjela biti dodatni poticaj i motivacija svima onima koji upravljaju sredstvima građana i poslovnih subjekata te pridonose razvoju tržišta kapitala i gospodarstva kao cjeline", poručio je Zaher. Predsjednik Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK Hrvoje Krstulović, govoreći o trendovima u fondovskoj industriji, spomenuo je porez na kapitalnu dobit, a problem su i dodatna opterećenja klijenata kod prijave poreza.

Porez što jednostavniji
"Svi će sudionici poduzeti sve da klijentima prijava bude što lakša, sa što manje komplikacija", kazao je Krstulović te dodao da su kod osiguranja u vezi s fondovima krenuli novi proizvodi za koje je Hrvatska agencija za nadzor finanicijskih usluga dala smjernice.

HGK od 16. do 22. travnja organizira niz aktivnosti radi povećanja financijske pismenosti potrošača u okviru Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti potrošača i Akcijskog plana unaprjeđenja financijske pismenosti potrošača. Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima sastoji se od 20 društava koja upravljaju ukupnom imovinom od gotovo 17 milijardi kuna, u 114 investicijskih fondova.

Komentirajte prvi

New Report

Close