Najveći mjesečni pad bitcoina u tri godine

Autor: Tomislav Pili , 31. siječanj 2018. u 22:00
Bitcoin je blizu najnižih razina u dva tjedna/Fotolia

Cijena najpopularnije kriptovalute prošlog mjeseca potonula 24 posto, najviše od siječnja 2015.

Cijena bitcoina u srijedu se popela iznad 10.000 dolara, no analitičari kriptovaluta sumnjaju da će se uspjeti održati iznad te razine.

Iza 15 sati po našem vremenu cijena najpopularnije kriptovalute iznosila je 10.060 dolara nakon što je u utorak navečer cijena zaronila sve do 9267 dolara što je najniža cijena u posljednja dva tjedna. U odnosu na cijenu od vikenda od 11.942 dolara, bitcoin je izgubio 15 posto vrijednosti. Analitičari Coindeska smatraju kako 5-postotni rast s razine od 9267 dolara izgleda kao tehnička korekcija unutar šireg padajućeg trenda.

Ni druge kriptovalute nisu osobito dobro prošle u utorak. Ethereum je oslabio devet posto, blizu 1073 dolara dok je ripple – treća kriptovaluta po tržišnoj vrijednosti – pala 10 posto na 1,19 dolara.

Važno je spomenuti kako pad vrijednosti u utorak nije bio izazvan nekim bitnijim događajem za kriptovalute. Benjamin Roberts, suosnivač i izvršni direktor kanadskog startupa Citizen Hex smatra kako je rasprodaja bila rezultat nesigurnosti oko sposobnosti poboljšanja efikasnosti transakcijama bitcoinom te daljnjeg razvoja ethereuma. Ipak, Roberts očekuje da će ethereum postati dominantna kriptovaluta ove godine.

Tijekom siječnja vrijednost bitcoina 24 posto što je najviši mjesečni pad od siječnja 2015. kada je cijena oslabila 31 posto. 

Komentirajte prvi

New Report

Close