Mali ulagači razgrabili obveznice Erstea

Autor: Poslovni dnevnik , 04. prosinac 2017. u 15:07
Prinos 1,81 posto/L.S./PIXSELL

Čak 98 posto izdanja kupilo je više od 200 fizičkih osoba.

Glavninu trećeg izdanja obveznica Erste banke na domaćem tržištu kapitala kupili su mali ulagači, objavila je banka u petak.

Kako se navodi u priopćenju, primarno namijenjene fizičkim osobama, Ersteove obveznice izazvale su veliki interes ulagatelja, čak i veći od maksimalnog planiranog iznosa izdanja od 50 milijuna eura.

"U konačnoj alokaciji u velikom omjeru, s gotovo 98 posto u odnosu na konačni iznos izdanja, sudjelovala je upravo ova kategorija ulagatelja. Tako je obveznice Erste banke upisalo više od 200 fizičkih osoba dok je pravnim osobama alocirano nešto više od dva posto izdanja", naglašava se u priopćenju. 

Izdanje obveznica realizirano je uz godišnju kamatnu stopu od 1,81 posto s polugodišnjom isplatom kamate, što ujedno predstavlja i prinos do dospijeća obveznica. Dospijeće obveznica je 2022. godine.

Datum izdanja, odnosno uvrštenja obveznica u usluge depozitorija, poravnanja i namire Središnjeg klirinškog depozitarnog društva je 30. studenog 2017. godine, a obveznice će po odobrenju Zagrebačke burze biti uvrštene na službeno tržište, stoji u Ersteovu priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close