Hrvatska ima čak 260 multimilijunaša

Autor: Majda Žujo , 30. rujan 2012. u 22:00
Ulaznica za WealthXovu listu bio je osobni imetak od najmanje 30 milijuna dolara

Naša zemlja zauzela visoko 23. mjesto po broju multimilijunaša

U Hrvatskoj je čak 260 milijunaša, a svi oni zajedno teški su 30 milijardi dolara. Podatak je to koji je objavila agencija Wealth-X u svom godišnjem izvještaju najbogatijih ljudi na svijetu.

Na toj listi našlo se 187.380 svjetskih multimilijunaša, a njihovo ukupno bogatsvo procjenjuje se na 25.775 milijardi dolara. Po broju multimilijunaša Hrvatska je zauzela visoko 23. mjesto u Europi, a našla se daleko ispred, primjerice, Srbije u kojoj je 90 multimilijunaša, ili Slovenije u kojoj ih je "tek" 70.  U istraživanju koje je proveo Wealth-X analizirana je vrijednost pojedinaca prema dionicama, pokretninama, nektretninama ili primjerice umjetninama, a na listi najbogatijih Hrvata standardno su se našli Ivica Todorić, Emil Tedeschi i Ante Vlahović. Da bi se netko uopće bio na toj listi njegovo se bogatstvo mora procijeniti na najmanje 30 milijuna američkih dolara, odnosno 173 milijuna kuna. Prema Wealth-X-u u Hrvatskoj živi više multimilijunaša nego u, primjerice, Rumunjskoj i Monaku, ali i bogatim arapskim zemaljama poput Iraka (215) ili Libije (60). Najviše multimilijunaša živi u Sjevernoj Americi, čak 65.295, dok ih u Europi najviše živi u Njemačkoj (15.770). 

Komentari (3)
Pogledajte sve

trebao bi ih biti znatno više, samo s osnova da se svaki tjedan izvlači dobitnik lutrije, unazad 20 dodina i više.[emo_zacudjen]

60 više nego planirano! Kvragu! [emo_smijeh]

[emo_beztona]

New Report

Close