Erste Asset Management najbolje upravlja fondovima

Autor: Tomislav Pili , 21. travanj 2017. u 09:17
Nagrađeni su Erste Asset Management, PBZ Invest, HPB Invest, Auctor Invest i Raiffeisen Invest, Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell

Dodijeljene godišnje nagrade fondovske industrije Top of the Funds.

Erste Asset Management dobitnik je nagrade Top of the Funds kao najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima. Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima Hrvatske gospodarske komore (HGK), na temelju vlastitih kriterija za dodjelu nagrada, dodijelilo je u četvrtak u Zagrebu godišnje nagrade najboljim investicijskim fondovima i najboljem društvu za upravljanje investicijskim fondovima. Ove su godine nagrade dodijeljene u sedam kategorija.

 

10tisuća građana

počelo je tijekom prošle godine ulagati u fondove

Nagrada za najbolji eurski novčani otvoreni investicijski fond pripala je  PBZ Euro Novčanom kojim upravlja PBZ Invest dok je Auctor Cash kojim upravlja Auctor Invest dobitnik nagrade za najbolji kunski novčani fond. PBZ Invest dobio je nagradu i za najbolji obveznički fond kojim je proglašen PBZ Bond. Najboljim mješovitim investicijskim fondom proglašen je HPB Global kojim upravlja HPB Invest dok je nagrada za najbolji dionički fond s javnom ponudom pripala Erste Adriatic Equityu.

Raiffeisen Dynamic okitio se naslovom najboljeg posebnog investicijskog fonda. “Posebno smo zadovoljni porastom broja građana koji štede i ulažu u fondove. Tijekom prošle godine više od 10.000 građana počelo je ulagati u investicijske fondove, tako da ih je krajem godine bilo više od 200.000. Njihova imovina u investicijskim fondovima lani je povećana za više od 20 posto te je na kraju godine iznosila više od osam milijardi kuna”, istaknuo je predsjednik Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima pri HGK Hrvoje Krstulović. “Istovremeno je imovina u dugoročnim investicijskim fondovima (nenovčanim) porasla za 59 posto. Ove informacije upućuju na trend pristupa građana tržištu kapitala putem investicijskih fondova, čime se približavamo načinu štednje i dugoročnog ulaganja u razvijenijim zemljama”, dodao je Krstulović.

Komentirajte prvi

New Report

Close