CO-u odobrene akvizicije u BiH

Autor: Poslovni dnevnik , 21. kolovoz 2018. u 22:00
Ukupan udjel hrvatskog osiguravatelja na BiH tržištu će se udvostručiti/Željko Lukunić/PIXSELL

Regulator dopustio akvizicije sarajevskog Central osiguranja i Testing Centra iz Mostara.

Regulator tržišnog natjecanja BiH donijelo je rješenje kojim je ocijenjena dopuštenom koncentracija na tržištu pružanja usluga neživotnog osiguranja u Bosni i Hercegovini koja će nastati stjecanjem kontrole Croatia osiguranje nad Central osiguranjem iz Sarajevo, kupovinom većinskog dioničkog udjela, prenosi Indikator.ba.

Također, donijeto je rješenje kojim je odobrena koncentracija na tržištu usluga tehničkih pregleda vozila u Federaciji Bosne i Hercegovine, koja nastaje stjecanjem kontrole Croatia osiguranja nad tvrtkom Testing centar iz Mostara kupovinom većinskog udjela. 

Ugovori za kupnju Central osiguranja i Testing grupe potpisani su 29. lipnja. "Ovom akvizicijom Croatia osiguranje grupa jača svoju poziciju regionalnog lidera preuzimajući prvenstvo i na bosanskohercegovačkom tržištu.

Naše poslovanje dobiva još širu teritorijalnu pokrivenost prodajnim mjestima u cijeloj BiH, ali i najveću mrežu stanica za tehnički pregled te postaje lider u broju tehničkih pregleda, homologacija i ispitivanja vozila", izjavio je prilikom potpisivanja ugovora Damir Vanđelić, predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

Dodao je kako će se ukupan tržišni udio Croatia osiguranja u BiH gotovo udvostručiti, a sinergije s matičnim društvom donose odlične predispozicije za daljnji rast.

Komentirajte prvi

New Report

Close