Tri su ključne stavke zbog kojih ćete lakše dobiti željeni posao

Autor: Poslovni.hr , 09. kolovoz 2015. u 10:28
Foto: Thinkstock

Vjerojatno ste se mnogo puta pitali koje su to kvalitete koje poslodavci traže od kandidata koji se prijavljuju za posao? Donosimo vam tri ključne kvalitete koje svaki šef želi vidjeti kod budućeg zaposlenika.

Stvarno iskustvo, potencijal i posebnost, to su vjerojatno najpoželjnije kvalitete koje poslodavci žele.

ISKUSTVO

Napuhavanje vašeg CV-a s raznoraznim projektima ili postignućima za koje nemate dokaze, neće impresionirati vašeg budućeg poslodavca. Kriteriji koje većina poduzetnika traži u životopisu su kvalifikacije, iskustvo i vaš potencijal. Također će vas procjenjivati na razgovoru za posao i tada će im biti najvažnije kako ćete se predstaviti, čime ćete se istaknuti. Vaše iskustvo procijenit će tražeći od vas konkretne primjere iz vaše karijere.

POTENCIJAL

Ono što im je također od velike važnosti jest vaš potencijal. U najboljem slučaju poželjno je da se  pokažete boljim od onoga što oni traže. Jeste li sposobni i spremni na nove i nepredvidive situacije? Kako ćete se snaći u kriznoj situaciji, hoćete li ostati pribrani i hladne glave moći donijeti ispravnu odluku. Poslodavcima je bitan vaš napredak, a to će, među ostalim, procijeniti i prema onome koliko su vas puta u prošloj tvrtki unaprijedili ili koliko ste uložili u svoje obrazovanje.

POSEBNOST

Većina poduzetnika voli kada su njihovi zaposlenici angažirani i zadovoljni jer djelatnici najbolje rade kada osjećaju da su dio tima i kada dijele istu viziju uspjeha. Za uspješnu tvrtku bitno je imati raznolikost unutar nje. To znači da su oni najčešće u potrazi za ljudima s drugačijim iskustvima, vještinama i perspektivama. Ovu vrstu iskustva nije lako priložiti u životopisu, ali morate se potruditi barem je naznačiti kako biste si osigurali put do sljedećeg koraka, a to je intervju.

Komentirajte prvi

New Report

Close