Sastanci – gubitak vremena ili povećanje produktivnosti?

Autor: Poslovni dnevnik , 08. svibanj 2014. u 10:48
Koliko su učinkoviti sastanci?

Besplatno iz priloga preuzmite edukaciju Ivije Jelavić, MBA (predavač, Katedra za management, Zagrebačka škola ekonomije i managementa).

Besplatno iz priloga preuzmite edukaciju Ivije Jelavić, MBA (predavač, Katedra za management, Zagrebačka škola ekonomije i managementa).

 

Radite li u maloj ili srednje velikoj kompaniji, sastanci u današnje vrijeme su neizbježni. Koliko puta ste bili na sastanku i pomislili ”koji gubitak vremena, mogao/la sam raditi nešto bolje!“ Ako je vaš odgovor da, niste sami. Sastanci oduzimaju mnogo vremena zaposlenicima, ali i menadžerima. Još ako ste menadžer koji u posljednje vrijeme više nema vremena upravljati zaposlenicima i sve lošije se delegiraju poslovi zbog prenatrpanog rasporeda samih sastanaka, ali i konstantnih poziva na sastanke, vrijeme je za promjene. Procjenjuje se da oko 40 do 50 posto vremena menadžeri potroše na sastancima, bilo da su ih sami sazvali ili moraju biti na njima. Prema Centru za politiku života i rada, jedno od mogućih rješenja je produžiti radni dan. Prosječan radni tjedan se povećao u zadnjem desetljeću i iznosi 60 do 70 radnih sati tjedno.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close