Pravila natječaja projekta “Iskustvo zlata vrijedi” 2013.

Autor: Poslovni.hr , 03. rujan 2013. u 10:12
Thinkstock

Ovim pravilima se propisuju uvjeti i način sudjelovanja u natječaju pod nazivom “Iskustvo zlata vrijedi”.

1. Ovim pravilima se propisuju uvjeti i način sudjelovanja u natječaju pod nazivom "Iskustvo zlata vrijedi" (u daljnjem tekstu, za potrebe ovih pravila će se koristiti termin "natječaj"). Natječaj organizira Poslovni dnevnik u suradnji s 24sata d.o.o. Ova pravila biti će objavljena 3.09.2013. na stranicama internet portala www.poslovni.hr i danom objave postaju važeća.

2. Natječaj se organizira u svrhu predstavljanja hrvatskih kompanija s potrebom bilo zapošljavanja, stažiranja ili pak uzimanja praktikanata te će kroz tromjesečnu intenzivnu kampanju na svim platformama Poslovnog dnevnika i 24sata (web, print, 24sata TV) upoznati javnost i internim procesima i praksama kompanije.

3. Studenti se prijavljuju na natječaj na stranici www.poslovni.hr gdje moraju ispuniti obrazac te zadovoljavati sljedeće uvjete: moraju biti zadnja godina fakulteta, imati znanje minimalno jednog stranog jezika i zadovoljiti potrebe koje uvjetuje poslodavac kod kojeg se prijavljuju. Studenti su uz prijavu dužni priložiti: životopis i  45-sekundni motivacijski video.

4. Ukoliko se studenti prijave kod više poslodavaca, prvi kriterij odabira biti će njihova kompetentnost dok će drugi kriterij kod prijava za više od jednog poslodavca ovisiti o vremenu prijave, odnosno kod koga su se prvo prijavili. Rok do kojeg se studenti mogu prijaviti na natječaj je 31.10.2013.

5. Natječaj će se sastojati od 3 faze: 1. Faza: Propozicije natječaja su takve da svaki student koji se prijavljuje uz registraciju (ispunjavanje obrasca) i životopis, mora priložiti i 45-sekundni motivacijski video predstavljanja.

Studentima ostavljamo mjesec dana vremena ( od 3.9.2013. do 31.10.2013.) da se prijave na natječaj. 2. faza: Nakon mjesec dana HR odjeli pokrovitelja/poslodavaca zajedno u suradnji s Poslovnim dnevnikom i Adeccom otvaraju i filtriraju prijave te biraju 3 najbolja kandidata koja se dalje bore za praktikantsko mjesto. Top 3 finalista po svakom sponzoru objaviti će se 6.11.2013. Kriterij odabira ovisiti će o kompetentnosti pojedinih kandaidata što će odrediti stručni žiri. 3. faza: Nakon što smo 3 kandidata odabrali, uključujemo Infokatedru koja će dodatno istrenirati kandidate i usavršiti njihove prezentacijske sposobnosti, kako bi oni u završnoj fazi projekta zablistali pred poslodavcem u predstavljanju i obrani svog projekta uživo. Po odabiru pobjednika 1.12.2013.  projekt je završio, a pobjednik može započeti praksu prema dogovoru s poslodavcem.

6. O izboru kandidata koji ulaze u uži krug odlučuje stručni žiri koji je sastavljen od predstavnika tvrtke Adecco, 24sata te sponzora projekta. (Franck, Grawe, Podravka, Uniqa, Zagrebačka banka, Zagrebačka Pivovara)

7. Kao uvjet za nastavak sudjelovanja u natječaju top 3 odabrana studenta po sponzoru moraju poslati svoju ideju rješenja zadatka kojeg su postavili sponzori te moraju biti spremni prezentirati je javno pred poslodavcem.

8. U natječaju mogu sudjelovati svi punoljetni građani Republike Hrvatske koji ispunjavaju potrebne uvjete za prijavu.

9. Sudjelovanjem u natječaju svi sudionici potvrđuju da njihove poslane ideje nisu zaštićeno intelektualno vlasništvo treće strane te da su poslane ideje jedinstvene i originalne, te u skladu sa zakonima Republike Hrvatske. U slučaju da treća strana postavi bilo kakve imovinskopravne zahtjeve prema tvrtki 24sata d.o.o., sudionik radi čije je ideje postavljen zahtjev se iste zahtjeve i potraživanja obvezuje preuzeti, kao i nadoknaditi bilo kakve troškove i štetu koji bi nastali organizatoru i/ili partneru natječaja, uslijed takvih zahtjeva ili sudskih te administrativnih postupaka koji bi bili pokrenuti.

10. Sudionici kod prijave moraju ispuniti sva polja u obrascu kako bi mogli sudjelovati u natječaju. U obrascu sudionici moraju navesti i kontakt podatke: ime i prezime, obrazovanje, radno iskustvo,  email adresu, jezike i vještine, a svi navedeni podaci moraju biti točni i sva polja ispunjena. Sudionici prihvaćaju da se njihovi podaci koriste od strane organizatora, partnera i sponzora projekta.

11. Sudionici čije ideje budu odabrane za polufinalnu fazu su suglasni da se njihova osobna imena i prezimena, fotografski i video zapisi, izjave i mišljenja koji budu zabilježeni prije, tijekom i nakon realizacije natječaja mogu koristiti od strane organizatora natječaja (Poslovnog dnevnika i 24sata) prostorno i vremenski neograničeno te u bilo kojem sada tehnički dostupnom načinu.

12. Sve odluke koje Poslovni dnevnik i tvrtka 24sata d.o.o.. i/ili stručni žiri donesu po pitanju izbora u fazama natječaja su konačne. Stručni žiri ima diskreciono pravo određene ideje isključiti iz natječaja, a koje ideje se odnose, a nisu ograničene, na političke djelatnosti, djelatnosti vezane uz trgovinu ili proizvodnju oružja, ekološki neprihvatljivih supstanci, djelatnosti vezane uz igre na sreću, i svaku drugu, moralno neprihvatljivu djelatnost.

13. Organizator natječaja zadržava pravo bez ikakvog obrazloženja privremeno ili trajno prekinuti  natječaj u bilo koje vrijeme bez prethodne najave. Posebno se to odnosi na situacije u kojima organizator ne  može jamčiti ispravno odvijanje natječaja zbog tehničkih ili nekih drugih razloga.

14. Jedna od tri najperspektivnije ideje za svakog sponzora koje budu odabrane odlukom investitora i stručnog žirija osigurat će kandidatu koji je osmislio ideju suradnju s partnerom projekta za koje je riješio zadatak. Uvjete za odrađivanje prakse pod kojima će kandidat odraditi praksu određuje poslodavac koji prima praktikanta ovisno o uvjetima na temelju ispunjenog obrasca, priloženog životopisa i video zapisa predstavljanja. 24Sata i Poslovni dnevnik odriču se odgovornosti pod kojima su propisani ti uvjeti.

15. Sudionici natječaja se u cijelosti i neopozivo odriču potraživanja od organizatora natječaja i to potraživanja za eventualnu štetu, koja bi im mogla nastati za vrijeme trajanja natječaja, nakon njega ili nakon prezentacije javnosti. Također sudionici se neopozivo odriču potraživanja u slučaju bilo kakvih planiranih ili neplaniranih troškova koji bi istima mogli nastati tijekom ili u vezi sa sudjelovanjem u natječaju.

16. Organizator će obavijestiti sudionike natječaja koji su prošli u polufinale i finale telefonski, putem mail-a ili poštom najkasnije 7 radnih dana od završetka prve faze natječaja.

Komentirajte prvi

New Report

Close