Kako pronaći posao u Australiji

Autor: Poslovni.hr , 26. siječanj 2016. u 14:49
Foto: Thinkstock

Opis posla i potrebne kvalifikacije su detaljno izlistane, ali o poduzeću će eventualno pisati „Multinacionalna kompanija sa sjedištem u Sydneyu“ ili nešto slično.

Želite krenuti u potragu za poslom u Australiji, ali ne znate odakle krenuti? 

Kako pišu staputovanja.com, jedan od najvećih portala za potragu posla u Australiji je seek.com.au tako da ne bi bilo loše za početak napraviti pretragu tamo. 

Opis posla i potrebne kvalifikacije su detaljno izlistane, ali o poduzeću će eventualno pisati „Multinacionalna kompanija sa sjedištem u Sydneyu“ ili nešto slično.

Ovisno kakav posao tražite, možete provjeriti i ponudu na gumtree.com.au. Primjerice, sezonske poslove u ugostiteljstvu ćete vjerojatnije lakše pronaći na baš toj adresi. Popularan je i indeed.com.au pa bacite pogled i tamo. 

Pronašli ste oglase koji vas zanimaju te krećete na sljedeći korak. Životopis i molba. Generalno pravilo je da se morate nekako istaknuti u masi, ali, prema mom iskustvu, ovdje je to nešto teže nego u Hrvatskoj (barem nama s hrvatskim diplomama i radnim iskustvom). Slanje univerzalnog životopisa i popratnog pisma vas neće dovesti nigdje.

Nakon što ste uspjeli biti primijećeni, dobit ćete povratni pozitivan odgovor te upit za intervju. 

Što očekivati prilikom telefonskog intervjua? Kratki prolazak kroz CV i komentiranje prethodnog radnog iskustva te povezivanje navedenog sa zahtjevima pozicije za koju je prijava poslana. Pitanja mogu biti dosta različita ovisno o poziciji i poduzeću/agenciji u koje ste se prijavili tako da se baš i ne možete unaprijed pripremiti. Svakako biste trebali imati nekakvu generalnu ideju što biste odgovorili na pitanja: kako biste doprinijeli poduzeću ako vas zaposle, kako funkcionirate pod pritiskom, kakvi ste u timskom, a kakvi u samostalnom radu i slično.

Komentari (3)
Pogledajte sve

http://punkufer.dnevnik.hr/clanak/mogu-li-hrvati-danas-uspjesno-odseliti-u-australiju-bez-problema—390219.html

Que?

New Report

Close