5 znakova da vam šef laže o promaknuću

Autor: Poslovni.hr , 16. rujan 2014. u 15:21
Foto: Thinkstock

Promaknuća su nešto što bi nakon godina i godina uspješnog rada trebalo uslijediti kao normalna pojava.

Promaknuća su nešto što bi nakon godina i  godina uspješnog rada trebalo uslijediti kao normalna pojava. No, često nije tako, a da bi stvar bila gora šefovi znaju zaposlenicima davati lažna obećanja.

Svoje neugodno iskustvo kada joj je šef radio iza leđa i promaknuo nekog drugog, autorica Farnoosh Brock objavila je nedavno na LinkedInu, izdvojivši pet znakova koji pokazuju da je obećanje o promaknuću lažno:

1. Izbjegava tu temu i neugodno mu je
Ako vam je šef obećao promaknuće, naravno da vas interesira kako proces napreduje. Iskreni šef nikada neće obećati ono što ne može ispuniti, a također bi trebao biti otvoren za razgovore vezane uz vaše promaknuće. Ako kod šefa primijetite razinu nelagode pri spominjanju teme, vjerojatno je nešto pošlo po zlu.

2. Konstantno vas zavlači
Ako vam na upite o napredovanju šef često daje opravdanja poput: "Trebam provjeriti s nadređenima" ili "Čekam da vidimo ima li dovoljno financija", radi se o čvrstim dokazima da vaš napredak neće tako skoro. No, postoji pravilo u karijerama koje kaže da će svi šefovi jednoga dana biti zamijenjeni. Stoga budite ljubazni, budite iskreni i tražite pomoć. Najčešće ćete je dobiti.

3. Mijenja raspoloženje prema vama
Ako primijetite da vas šef ignorira, a prije je bio zainteresiran, to je znak da se nešto promijenilo. Šef koji se sprema da vas promovira korak dalje trebao bi biti više zainteresiran za vas, a ako primijetite manjak interesa, vjerojatno je i promaknuće daleko.

4. Isključuje vas s ključnih sastanaka
Ako ste nekada bili u središtu bitnih događanja i odluka vezanih uz poslovanje tvrtke, a danas se čini da ste sve više isključeni, vaš šef vjerojatno nema namjeru provesti vaše napredovanje. Ako vas jednom slučajno ne pozove na sastanak može biti slučajnost, no ako se događa redovito, to su loši znakovi.

5. Tajnovito vaše projekte daje drugima
Ako ste primijetili da vaši projekti završavaju u rukama kolega ili nekih novih lica u tvrtki, vjerojatno vi niste osoba koju čeka promaknuće. Čak i ako vam šef dodijeli ulogu mentora, to bi mogao biti znak da vaše projekte, pa tako i promaknuće očekuju nekog drugog.

Komentirajte prvi

New Report

Close