Uz pomoć pametnih rješenja postaje važno industrijsko i prometno središte

Autor: Poslovni dnevnik , 06. srpanj 2017. u 22:00
Boschu će u provođenju inicijative pridonijeti znanje i iskustvo koje je prikupio sudjelujući na drugim projektima za pametne gradove, uključujući Singapur, San Francisco, Stuttgart i Berlin

U trokutu koju obuhvaća Peking, Tianjin i pokrajinu Hebei Kina planira se međunarodno metropolitansko područje.

Grupa Bosch sudjelovat će u jednom od predvodničkih projekata pametnih gradova u Kini. Vodeći globalni dobavljač tehnologija i usluga je s gradom je Tianjinom potpisao okvirni sporazum o strateškoj suradnji.

Cilj ovog saveza je istražiti mogućnosti za provođenje inicijative 'Pametan Tianjin' koji će ovom kineskom gradu s velikom lukom omogućiti da u praksi postane pametan grad. Ceremoniji potpisivanja, održanoj za vrijeme Foruma za suradnju Tianjin-Frankfurt, prisustvovao je Peter Tyroller, član upravnog odbora tvrtke Robert Bosch GmbH odgovoran za regiju Azija-Pacifik. "Nova urbanizacija Kine istaknula je rješenja za pametne gradove kao ključne pokretače urbanog razvoja. Gradovi moraju osiguravati sve veću razinu praktičnosti, energetske učinkovitosti i sigurnosti. Zadovoljni smo što Tianjinu možemo ponuditi svoja povezana rješenja u cilju poboljšanja kvalitete života i stvaranja gospodarski učinkovitijeg grada", kazao je Tyroller i istaknuo kako će tvrtka, vođena inovacijama, svojim senzorima, softverom i uslugama pomoći Kini s ulaskom u doba pametnih gradova.

U trokutu koju obuhvaća Peking, Tianjin i pokrajinu Hebei Kina planira se međunarodno metropolitansko područje. S više od 15 milijuna stanovnika Tianjin će postati važno industrijsko i prometno središte u tom području. Imajući to u vidu, općinske vlasti grada Tianjina pokrenule su inicijativu 'Pametan Tianjin'. Kao dio te inicijative, a uzimajući u obzir lokalne potrebe, Bosch će osmisliti plan pametnog grada za Tianjin. U tu svrhu tvrtka osnovat će posebni projektni ured u Tianjinu. Boschu će u provođenje inicijative pridonijeti znanje i iskustvo koje je dosad prikupio sudjelujući na drugim projektima za pametne gradove, uključujući Singapur, San Francisco, Stuttgart, Berlin i pristaništa u Hamburgu.

 

Tyroller

Nova urbanizacija Kine istaknula je rješenja za pametne gradove kao ključne pokretače urbanog razvoja.

Bosch za pametne gradove nudi rješenja na područjima mobilnosti, energije, zgrada, sigurnosti i e-upravljanja – drugim riječima, digitalna administracija grada. U domeni mobilnosti njegova rješenja uključuju praćenje stanja okoliša, povezano parkiranje, upravljanje voznim parkom, e-mobilnost i višemodalni prijevoz. Kada je u pitanju energija, raspon uključuje virtualne elektrane, energetski učinkovito grijanje, toplu vodu i sustave hlađenja te jedinice za pohranu energije.

Sigurnosna rješenja obuhvaćaju sustave za zaštitu od požara, kontrolu pristupa i videonadzor. Za stambene zgrade Bosch pruža tehnologiju za pametni dom i povezane kućanske aparate. Što se tiče e-upravljanja, raspon uključuje aplikaciju za zajednicu i platformu za podatke o gradu. Grupa Bosch u 2016. je godini u Kini zabilježila promet od 12,5 milijardi eura. To znači da je dobavljač tehnologije i usluga povećao svoj promet za 12 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, što čini povećanje od 19 posto u lokalnoj valuti. S približno 59.000 zaposlenika Kina je također dom najvećem broju Boscheve radne snage izvan Njemačke. Bosch je aktivan u Kini još od 1909. i zastupljen je sa sva svoja četiri poslovna područja. Grupa Bosch također u Kini vidi velik potencijal za svoje poslovanje s povezivošću interneta stvari – ne samo u području pametnih gradova, nego i u području povezane mobilnosti i industrijskog interneta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close