U Istanbulu 29 hrvatskih ICT tvrtki u pohodu na istok

Autor: Poslovni dnevnik , 11. rujan 2014. u 22:00
Hrvatski predstavnici na CEBIT-u

Sajam je fokusiran na B2B razgovore pod motom ‘Budućnost dolazi s ICT-em’, te su tako hrvatske tvrtke već prvoga dana odradile 50-ak poslovnih razgovora.

Najveći zajednički nastup hrvatske ICT industrije u povijesti, čak 29 domaćih tvrtki, započeo je jučer na informatičkom sajmu Euroazije "CEBIT Bilisim" u Istanbulu, izvjestili su iz Hrvatske gospodarske komore (HGK), koja je jedan od organizatora odlaska hrvatskih tvrtki na taj sajam.

Mogućnosti za prodor hrvatskih tvrtki na istočno tržište su iznimne, a jednako tako, partnerstvo s njima bitno olakšava izlazak na treća tržišta, kazao je potpredsjednik ICT Udruženja HGK Tomislav Bronzin. Ta regija, kako je istaknuo, mnogo ulaže u nove tehnologije, ima snažan javni sektor i tu vidimo priliku za izvoz usluga i proizvoda domaćih ICT tvrtki. Snažnorastuće ICT tržište Turske očekuje se da će do 2023. doseći 160 milijardi dolara, istaknuo je direktor CEBIT-a Murat Ozer, izrazavajući zadovoljstvo što je Hrvatska ove godine najbrojniji strani izlagač na sajmu. Voljeli bismo Vas sljedeće godine vidjeti kao zemlju partnera, kazao je.CEBIT sajam je fokusiran na B2B razgovore pod motom "Budućnost dolazi s ICT-em" te su tako hrvatske tvrtke već prvoga dana odradile 50-ak poslovnih razgovora s turskim poduzetnicima, navode iz HGK.

Najuspješnije domaće tvrtke, u organizaciji HGK i Ministarstva gospodarstva te potporu HUP-a, predstavile su 60-ak proizvoda poput mobilnih aplikacija i softvera za unaprjeđenje poslovanja, većinom namijenjenih unaprjeđenju efikasnosti državnih i javnih službi te velikih kompanija.Na CEBIT-u u Istanbulu sudjeluje 29 hrvatskih tvrtki – Citus, CROZ, Ekobit, Ericsson Nikola Tesla, GDi, HR pro, HSM-INFORMATIKA, Implementacija snova, IN2, Infosistem, Infosit, IT sistemi-nove tehnologije, Login, Megatrend poslovna rješenja, Mrežne tehnologije Verso, Multicom, Neos, Netgen, Omega software, Perpetuum mobile, Poslovna inteligencija, Projektura, Senso IS, SPAN, STORM grupa, Studio djetelina, Tesla, VAMS tec i Webteh.Sajam se održava od 11. do 14. rujna u Istanbulu, lani ga je posjetilo 131.358 posjetitelja iz 93 zemlje, a izlagale su 1.023 tvrtke iz 18 država. 

Komentirajte prvi

New Report

Close