U avionu ćemo moći telefonirati već od ljeta 2016.

Autor: Poslovni.hr , 10. studeni 2015. u 08:48
Foto: Thinkstock

Istraživanje među tisuću Britanaca, recimo, pokazalo je da praktički svakom drugom odgovara da i u avionu bude online, međutim samo 18 posto želi da se telefoniranje dopusti i za vrijeme leta.

Polako ali sigurno bližimo se danu kad ćemo zauvijek ostati bez još jednog mjesta na svijetu – već sada među jako rijetkima – na kojem nismo izloženi stalnom teroru zvonjave mobitela. Bežičnom internetskom vezom prve su počele eksperimentirati neke američke zrakoplovne kompanije, ali trend uzima maha i na europskom tlu, piše Večernji list.

Čak i neke niskobudžetne aviokompanije, čija je usluga u nekim segmentima oskudnija nego kod klasičnih avioprijevoznika, već nude besplatne usluge wi-fija, a tom uslugom ovih se dana i kod nas reklamira kompanija susjedne države, Air Serbia. Od surfanja do telefoniranja, pak, samo je jedan korak. 

Njemačka Lufthansa online usluge planira nuditi od idućeg ljeta, a British Airways od sredine 2017. godine. Dok se jedni tome raduju, drugima nije drago što će i ta oaza u oblacima nestati.

Istraživanje među tisuću Britanaca, recimo, pokazalo je da praktički svakom drugom odgovara da i u avionu bude online, međutim samo 18 posto želi da se telefoniranje dopusti i za vrijeme leta. Istovremeno, čak 44 posto ispitanika na letu ne treba i ne želi nijednu od te dvije mogućnosti.

Kako god bilo, domaća Croatia Airlines nije u krugu zrakoplovnih kompanija kojima je uvođenje usluge wi-fija u vlastitim avionima trenutačno prioritet broj jedan.

Komentirajte prvi

New Report

Close