Tvorac uspješne pametne klupe predstavio novi proizvod i izazvao veliki interes na sajmu u Barceloni

Autor: Poslovni.hr , 13. studeni 2018. u 11:49
FOTO: Press

Include, hrvatska tvrtka koja je u svega tri godine postala kreator vizure trgova, ulica i parkova, višemilijunskim ulaganjima u razvoj novih tehnologija uspješno je plasirala čak šest modela Steora pametnih klupa na globalna tržišta.

Danas osim punjenja uređaja, Wi-Fi sustava i noćne rasvjete, Steora klupe omogućuju i nadzor javnih površina putem naprednih kamera ili digitalno oglašavanje putem LCD ekrana uz korištenje tehnologije prepoznavanja prolaznika, čime se reklamna kampanja može usmjeriti ciljanim korisnicima. Dashboard na pametnim klupama Steora najnapredniji je Smart City sustav za upravljanje i nadzor pametnih proizvoda u javnim prostorima, a o kvaliteti sustava dovoljno govori kako je implementiran u rješenja vodećih globalnih telekom grupacija.

U svega tri godine tvrtka je uspješno instalirala više od 900 Steora pametnih klupa na 40 globalnih tržišta u više od 250 gradova. Samo u 2018. godini 1.5 milijuna korisnika koristilo je Wi-Fi sustav putem pametnih klupa, a više od 250.000 koristilo je punjenje pametnih uređaja.

U proteklih 12 mjeseci aktivnog istraživanja tržišta i potrazi za inspiracijom za novi proizvod, primjećen je trend snažnog porasta prodaje električnih bicikala i rast cikloturizma, osobito u Europi. Istovremeno se pojavljuje izazov punjenja sve većeg broja električnih bicikala u urbanim sredinama, kao i nedostatak elektrifikacije sve većeg broja biciklističkih ruta u ruralnim područjima. Vrijednost tržišta cikloturizma u Europi procjenjuje se na više milijardi eura, a države poput Velike Britanije i Njemačke godišnje izdvajaju preko 100 milijuna eura na opremanje biciklističkih ruta.

Kao odgovor na izazove u modernom cikloturizmu, Include je kreirao svoj novi „GreenTech“ proizvod – Monna Cycling Point, koji je danas prvi put predstavljen na najvećem Smart City sajmu u Barceloni.

Monna je dizajnirana kao tehnološko rješenje namijenjeno urbanim i ruralnim sredinama na lokacijama bez električne energije. Uz funkcije punjenja uređaja, Wi-Fi sustava i noćne rasvjete, Monna uz posebno dizajnirane solarne panele omogućuje punjenje električnih bicikala te kompresor i alat namijenjen za popravak bicikala. Ima ugrađene senzore za prikupljanje i analizu podataka putem Dashboarda o broju bicikala, operativnosti različitih komponenti i atmosferskim uvjetima (temperatura, vlažnost i sl.).

Monna predstavlja inovaciju na Smart City tržištu kombinirajući urbani namještaj, Internet of Things (IoT) i solarnu energiju za nastanak novog GreenTech rješenja. Prve pozitivne reakcije i izrazito veliki interes posjetitelja Smart City sajma u Barceloni pokazuju da će ovaj proizvod sigurno pronaći svoje kupce i korisnike na globalnim tržištima.

Za više informacija posjetite www.monna.eu

Komentari (1)
Pogledajte sve

Cool! Sretno!

New Report

Close