‘Slobodno griješite i nemojte čekati da vaš proizvod bude savršen prije pokretanja’

Autor: Marta Duić , 27. srpanj 2017. u 22:00
Mladi stručnjaci i studenti imat će priliku raditi s najvećim stručnjacima s područja FinTecha

Ovogodišnji maraton inovacija održat će se 23. i 24. rujna u Laubi, a zbog velikog interesa povećan je broj slobodnih mjesta.

Ovogodišnji maraton inovacija Novathon #withPBZ koji će se održati 23. i 24. rujna u Laubi u Zagrebu prilika je za osmišljavanje cutting edge aplikacija za internetsko, mobilno bankarstvo i bankarstvo u poslovnici.

Rekordan broj prijavljenih stručnjaka i sveučilišnih studenata pokazao je interes za sudjelovanje na natjecanju Novathon #withPBZ zbog čega su organizatori natjecanja Intesa Sanpaolo Grupa i Privredna banka Zagreb odlučili povećati broj slobodnih mjesta. Pozivaju mlade profesionalce i studente iz područja web dizajna, programiranja i marketinga da se prijave za ovo natjecanje inovacija i popune posljednja slobodna mjesta. Mladi stručnjaci i studenti koji se prijave za Novathon #withPBZ dobit će jedinstvenu priliku raditi na uzbudljivim izazovima, rame uz rame s nekim od najvećih stručnjaka iz navedenih područja, te rješavati revolucionarne zadatke programiranja, čime će steći neprocjenjivo novo iskustvo.

 

Rizzi

Važno je putovati, učiti jezike, Graditi uspomene i biti otvoren i znatiželjan.

"Sviđa mi se što je stavljen naglasak na suradnji i otvorenosti Novathona. Veselim se vidjeti izazove između natjecatelja i predavača. Izazov današnjice je pronaći savršenu suradnju između banaka i startupova. Oni trebaju jedni druge. Neće sve banke biti tu u naredno vrijeme, ali one najprilagodljivije će biti", pojasnio je Matteo Rizzi, jedan od mentora i govornika na Novathonu. Kako ističe Rizzi, u svom govoru fokusirat će se na to da se točno osjeti što to znači izgraditi FinTech eko-sustave u svijetu, a govorit će i o najvećoj prilici danas: boljem financiranju novčano deficitnih (pojedinaca) što je vrlo važno u istočnoj Europi.  "London je u FinTech industriji stvorio desetke tisuća novih radnih mjesta. Tomu bi svaka regija trebala težiti", poručuje Rizzi.

Na samom događanju natjecateljima će biti dodijeljeni ugledni stručnjaci i mentori iz PBZ-a i Intesa Sanpaolo Grupe, dok će međunarodno priznati govornici iz područja fintecha, kao što su Chris Skinner, Matteo Rizzi i Nenad Bakić, također inspirirati natjecateljske timove. Chris Skinner, jedan od tzv. fintech titana, govorit će o najnovijim tehnološkim trendovima koji su glavni pokretači promjena u cijelom bankarskom i financijskom sektoru. Budućim sudionicima natjecanja zaželio je dobrodošlicu videoporukom na Facebooku u kojoj je naveo koliko je uzbuđen zbog održavanja natjecanja Novathon #withPBZ te je najavio svoje predavanje koje planira iskoristiti za raspravu sa sudionicima o najvažnijim temama današnje financijske industrije.  Rizzi ističe kako je tijekom školovanja na fakultetu radio kao sportski instruktor i kao trener odbojke, uglavnom na ljetovalištima u inozemstvu.

 "Važno je putovati, učiti jezike, griješiti sto je više moguće. Graditi uspomene, biti otvoren i znatiželjan. Savjet koji bi dao svakom poduzetniku: započnite tako da se fokusirate na ono što mislite da najbolje možete napraviti i nemojte čekati da vaš proizvod bude savršen prije pokretanja", poručio je svim natjecateljima Rizzi. Od natjecateljskih se timova očekuje da osmisle ideje za digitalne aplikacije, koje će se primijeniti u bankarstvu i financijama te koje bi potencijalno mogle revolucionarizirati pružanje financijskih usluga tako da ih u budućnosti učine pristupačnijima i jednostavnijima. Timovi će razvijati svoje ideje koje moraju biti povezane s nekim od najavljenih izazova djelomično ili u cijelosti, s time da je poželjno da obuhvaćaju kodiranje rudimentarnih osnovnih programa. 

Komentirajte prvi

New Report

Close