RIM napokon predstavio ove uređaje iz linije BlackBerry 10

Autor: Agencija VLM , 30. siječanj 2013. u 17:54
Foto: EPA/ANDY RAIN

Z10 se sa svojim velikim ekranom osjetljivim na dodir dosta razlikuje od dosadašnjih modela BlackBerryja

Research in Motion danas je, nakon više odgađanja, konačno predstavio liniju pametnih telefona s novim operativnim sustavom BlackBerry 10. Novi uređaji, Z10 i BB10, imaju brže pretraživače, razne nove mogućnosti, pametne kamere te, za razliku od dosadašnjih modela BlackBerryja, veliki "knjižnicu" aplikacija, uključujući i usluge kao što su Skype i popularnu igru Angry Birds.

– Definitivno smo na putu transformacije, putu koji neće transformirati samo našu tvrtku i brend, već i na putu koji će, u što iskreno vjerujem, transformirati mobilne komunikacije u istinsko mobilno računalstvo – rekao je glavni izvršni direktor RIM-a Thorstein Heins.

Dok je BB10 zadržao tipičan izgled dosadašnjih modela Blackberryja, novi Z10 dosta je drugačiji – ima veliki ekran osjetljiv na dodir, bez tipične tipkovnice, čime očito želi konkurirati iPhoneu, Samsungovom Galaxyju i sličnim smartphoneima.

Kanadska tvrtka čiji su proizvodi nekad bili simbol poslovnog svijeta u posljednjih nekoliko godina sve se teže nosi s rivalskim proizvodima iz Applea, Samsunga i drugih tvrtki. Očito su odlučili okrenuti novi list i krenuti iznova, jer je Heins na predstavljanju rekao da RIM napušta ime koje drži od osnivanja 1985. godine – odsad će nositi ime svojih proizvoda, BlackBerry.

Komentirajte prvi

New Report

Close