Riječanin u utrci za Nobelovu nagradu za studente i milijun dolara

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

S idejom koja pridonosi racionalnom iskorištavanju energetskih resursa četveročlani tim Verna pobijedio je na nacionalnom pitchu u Zagrebu.

Riječanin Moreno Pavličić sa svojim timom Sento Solutions u ožujku odlazi na regionalno Hult natjecanje u Dubai. Četvorici studenata zagrebačkog Veleučilišta Vern put na globalno studentsko natjecanje i mogućnost osvajanja nagrade u vrijednosti od milijun američkih dolara donio je USB stick, koji bi detektirao nekontroliranu ili pretjeranu potrošnju struje, vode ili plina, a uz povezanost s nekim pametnim uređajem, poput mobitela, korisnik bi imao pregled potrošnje, piše Novi list.

S idejom koja pridonosi racionalnom iskorištavanju energetskih resursa četveročlani tim Verna pobijedio je na nacionalnom pitchu u Zagrebu. Navodeći kako uz njega pobjednički tim čine i studenti Andro Bunić, Jakov Bajić i Petar Fruk, Moreno kaže da je nacionalna pobjeda kruna njegovog petogodišnjeg uspješnog studija na Vernu gdje je bio najbolji student.

– Riječ je o natjecanju pod organizacijom Hult Business Schoola i Fundacije Bill Clinton. Danas na ovom natjecanju sudjeluju studenti iz cijelog svijeta. Globalna važnost izazova za koje studenti predlažu rješenja, razlog je zašto se ovo natjecanje kolokvijalno naziva i »Nobelova nagrada za studente«. Od jedne idealističke ideje studenta, danas na Hult natjecanju sudjeluje više od 50 tisuća studenata s različitih prestižnih fakulteta. Svake godine Hult zadaje različitu temu natjecanja, a na studentima je da znanjem, inovativnošću i prije svega kreativnošću riješe zadani problem.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!