Pametnim upravljanjem javnim otpadom Bigbelly modernizira ključnu gradsku djelatnost

Autor: Poslovni.hr , 17. listopad 2017. u 14:12
Foto: press

Bigbelly nije samo pametna kanta za smeće koja kompaktira otpad, nego je ujedno i plaftorma koja može ugostiti i ostala pametna rješenja koja gradovi implementiraju na javnim površinama.

Bigbelly je IoT plaftorma za pametno prikupljanje i recikliranje javnog otpada, ali ujedno je i nositelj dodatnih „Smart City“ aplikacija. Upotrebom mobilne mreže i primjenom M2M komunikacije omogućeno je internetsko povezivanje objekata (IoT), što čini ključni dio globalnog razvoja prema strategiji pametnog grada, a svime upravlja CLEAN Management konzola. Bigbelly nije samo pametna kanta za smeće koja kompaktira otpad, nego je ujedno i plaftorma koja može ugostiti i ostala pametna rješenja koja gradovi implementiraju na javnim površinama, kao što su npr. Wi-Fi hotspot te različita senzorika (mjerenje buke, klimatskih parametara, onečišćenja zraka i sl.). Sustav je pritom potpuno neovisan, jer radi 100 % na solarnu energiju.

Bigbelly je dobitnik mnogih svjetskih nagrada važnih na polju inovativnosti, održivosti i povećanja kvalitete života: “IoT Innovator Award 2016.” za najbolji IoT projekt, “Gartner Cool Vendor (Smart City Solutions) 2015”, “IoT Award 2014./2015.” za najbolji Smart City projekt, “Sustainia 100” plaftorma, “Smart City Expo 2012.” nagrada za najbolji projekt, te je proglašen najboljom praksom “C40 Cities Climate Leadership” grupe.

Bigbelly se zajedno s više od 1500 klijenata nalazi na svjetskoj mapi pametnih rješenja kao važan segment u razvoju cjelovitih i održivih gradova. Krajnji cilj nam je povećanje operativne učinkovitosti, ušteda novca poreznih obveznika, edukacija građana na licu mjesta o važnosti recikliranja i povećanje kvalitete života. Pomažemo gradskim poduzećima koji se bave održavanjem čistoće da na još bolji i učinkovitiji način obavljaju svoj važan posao kako bi javne površine bile ljepše i čišće.

Komentirajte prvi

New Report

Close