Mobilne aplikacije kao pomoć u poslovanju

Autor: Poslovni.hr , 28. svibanj 2014. u 12:00
Slika je preuzeta s kakonaweb.tportal.hr

Kako su mobilne aplikacije promijenile svakodnevicu poduzetnika?

Autor: kakonaweb.tportal.hr

Kako su mobilne aplikacije promijenile svakodnevicu poduzetnika?

Današnje poslovanje je nezamislivo bez pametnih telefona i aplikacija.

Doduše, uvijek postoje oni koji se drže “stare škole”! Ne još dugo, jer će pametni telefoni (i tableti) 2017. godine zauzeti 87% tržišta mobilnih uređaja* i, htjeli mi to ili ne, većina će ih morati koristiti.

Koje su to aplikacije i funkcije telefona postale gotovo osobni asistenti poduzetnika?

Uvijek u manjku resursa, pogotovo onog najpotrebnijeg, vremena, poduzetnici koriste aplikacije zbog dragocjene minute više, unapređenja marketinga ili efikasnijeg obavljanja zadataka.

Aplikacije – pomoć u poslovanju

Aplikacije koje pomažu upravljanjem poslom i dokumentima svakodnevno tvrtkama omogućavaju obavljanje posla bez fizičke prisutnosti.

Većina usluga koje koristite svaki dan dio su Clouda – od e-pošte do internet bankarstva.

Što je “Cloud”? Riječ je o bilo kojem sustavu ili usluzi koja omogućava pohranu i pristup vaših digitalnih materijala na jedno sigurno mjesto (na sigurnim serverima spojenih mrežom (najčešće intertnetom). Podacima koje ste pohranili u Cloudu pristupate s bilo kojeg mjesta uz pomoć uređaja poput pametnog telefona i pristupa internetu. Ovo pojednostavljeno objašnjenje krije čitav niz aplikacija i alata.

Upravljanje svakodnevnim zadacima – imate puno projekata, trebaju vam podsjetnici, pregled izvršenih i neizvršenih zadataka, raspodjelu ljudskih resursa po zadacima? Tu je za vas Asana!

Dodatno, od velike pomoći može biti i Evernote – najpopularnija “note taking” aplikacija dostupna u desktop i mobilnoj verziji. Sve što vam padne napamet možete vrlo brzo i jednostavno zabilježiti uz napredne kategorizacije, podsjetnike, dodavanje fotografija i dokumenata.

Želite li veći sustav, cjelovito rješenje a uz podršku i pomoć u Hrvatskoj? Hrvatski Telekom nudi aplikaciju “Teambox”.
Ova aplikacija omogućava upravljanje projektima, cijelim timom, prioritetima, dokumentima i još mnogo opcija na jednom mjestu.

Internet marketing – statistike su potrebne i u trenucima kada niste uz računalo

Za kreativan rad je potrebna sloboda i dostupnost informacijama u bilo kojem trenutku, često i kada niste uz računalo.
Internet marketing je nezamisliv bez AdWordsa. Za oglasne kampanje vam je potreban web, a za praćenje posjećenosti Google Analytics. Autori istih nisu zanemarili ni mobilne aplikacije za iPhone i Android.

No što ako nemate vremena za praćenje internet kampanje, a želite imati kontrolu? Prepustite je drugima, tu je rješenje.

Kao netko tko je “zakoračio” u online marketing sigurno koristite društvene mreže. Svoju Facebook fan stranicu pratite uz aplikaciju “Pages Manager” (dostupnu za Android i iPhone uređaje), za one koji žele biti uvijek informirani i Twitter im postaje novi omiljeni medij, a za praćenje niza profila na društvenim mrežama mnogi preporučaju Hootsuite ili Tweetdeck).

Jedna aplikacija koja nije član grupe društvene mreže jest aplikacija za istraživanje tržišta – Opinator. Provjerite anketom bilo što vezano uz vaše poslovanje, a vaši klijenti i potencijalni klijenti bit će za isto nagrađeni.

Ovo je samo mali segment izbora mobilnih aplikacija i kategorija poslovanja koje pokrivaju.

Koristite li neke od navedenih aplikacija? Ili možda koristite neke druge koje nismo naveli u članku? Podijelite ih s nama u komentaru!

Komentirajte prvi

New Report

Close