Do kraja ovog mjeseca Facebook vam možda predstavi nešto na čemu je dugo radio

Autor: Poslovni.hr , 16. siječanj 2014. u 12:52
Thinkstock

Facebook opet radi na nečem novom. Točnije, projekt je navodno pri kraju i trebao bi biti predstavljen korisnicima krajem ovog mjeseca.

Facebook opet radi na nečem novom. Točnije, projekt je navodno pri kraju i trebao bi biti predstavljen korisnicima do kraja ovog mjeseca.

Kako piše Re/Code, riječ je o usluzi Paper, svojevrsnom agregatoru vijesti, koji bi na jednom mjestu prikupljao zanimljive medijske priče zajedno u kombinaciji sa statusima i objavama korisnika. Upućeni tvrde kako cijela stvar sliči popularnoj aplikaciji Flipboard. Zuckerberova kompanija odbila je komentirati medijske špekulacije.

Još nije poznato je li Paper samostalna mobilna aplikacija ili web servis prilagođen i za mobilne uređaje. Na Paperu se navodno radi već dugo vremena, a iza projekta (čije je kodno ime 'Reader') stoji tim stručnjaka koji inače razvija News Feed, odnosno pregled vijesti i statusa koje svaki korisnik prvo vidi kada se logira na Facebook.

Projekt Reader je navodno krenuo prije nekoliko godina u sklopu ideje potpune promjene izgleda News Feeda, ali nakon brojnih odgoda i eksperimenata, cijela se stvar 'razlomila' u nekoliko smjerova.

Znakovito je da bi Paper trebao ugledati svjetlo dana nakon što je Facebook nedavno objavio kako će u News Feedu veći naglasak dobiti kvalitetne vijesti i linkovi, nauštrb viralnog i zabavnog sadržaja. Promjena algoritma rezultirala je općim negodovanjem, jer su mnogi brendovi na svojim stranicama primijetili oštar pad dosega fanova.

Facebook pomoću Papera očito želi ostaviti trag u medijskoj industriji, ali na kraju sve ovisi o jednom važnom faktoru – hoće li ga korisnici uopće željeti koristiti.

Komentirajte prvi

New Report

Close