KBC Zagreb prije američke klinike Mayo dobio mobilni zdravstveni karton

Autor: Bernard Ivezić , 13. svibanj 2014. u 14:12
Photo: Borna Filic/PIXSELL

IN2 i Samsung na KBC Zagreb testiraju mobilni zdravstveni karton koji će iduća dva mjeseca koristiti 50 liječnika.

IN2 grupa, najveća domaća softverska tvrtka, i Samsung započeli su implementaciju prvog sustava mobilnih zdravstvenih kartona u Hrvatskoj. Za Samsung je to prvi takav projekt koji radi izvan svog matičnog tržišta, Južne Koreje.

Novi sustav uvodi se na KBC Zagreb gdje će se tijekom iduća dva mjeseca testirati i validirati 50 liječnika.

Ante Mandić, predsjednik Uprave IN2 grupe kaže da kroz partnerstvo sa Samsungom vide priliku za proširenje izvoza u području zdravstva.

"IN2 grupa je najveći domaći isporučitelj IT sustava bolnicama, a kroz uvođenje prvog sustava zdravstvenih kartona koji je proizveo Samsung a koji smo mi prilagodili potrebama u Hrvatskoj vidimo prostor za širenje izvoza", kaže Mandić.

Danijel Bačelić, voditelj odjela poslovnih rješenja tvrtke Samsung Electronics za jadransku regiju kaže da Samsung do sada ovo rješenje nije implementirao nigdje drugdje izuzev Samsungove bolnice u Seulu.

"Ta bolnica nam je služila za razvoj ovog mobilnog rješenja i sada krećemo u procese validacije od kojih to prvo radimo u Hrvatskoj, a uskoro očekujemo da će početi sličan projekt i u klinici Mayo u SAD-u", zaključuje Bačelić.

Komentirajte prvi

New Report

Close