Japanci razvili poslovni ‘oblak’ za HT

Autor: Darko Bičak , 26. veljača 2013. u 12:45
Virtualna trgovinu poslovnih aplikacija/FOTOLIA

Japanska tehnološka korporacija NEC objavila je da je za Hrvatski telekom (HT) razvila platformu za cloud poslovanje koje HT nuditi korisnicima. Posrijedi je u prosincu 2012. ponuđena usluga ICT Marketplace, virtualni dućan poslovnih aplikacija i ICT usluga.

Japanska tehnološka korporacija NEC objavila je da je za Hrvatski telekom (HT) razvila platformu za cloud poslovanje koje HT nuditi korisnicima.

Riječ je, objašnjavaju u NEC-u, o nizu usluga "u oblaku" za male i srednje poduzetnike, s rasponom od poslovnih aplikacija, uključujući videokonferencije, e-mail, do poslovnog softvera (ERP), softvera za rad s klijentima (CRM) i mnoga druga rješenja.U Hrvatskom telekomu potvrdili su nam tu informaciju ističući da su u prosincu 2012. ponudili tržištu ICT Marketplace – visokotehnološki virtualni dućan poslovnih aplikacija i ICT uslugu, koje im je implementirao NEC. "Proizvod je namijenjen svim poslovnim korisnicima, od malih obrta do velikih kompanija, bez obzira na to kojom djelatnošću se bavili. Usluga omogućuje brz i jednostavan pristup cloud uslugama, uključujući pretraživanje, isprobavanje i unajmljivanje aplikacija, potrebnih za svakodnevno poslovanje. Time su poslovni korisnici oslobođeni velikih kapitalnih investicija, štede te imaju mogućnost veće učinkovitosti jer se mogu bolje usredotočiti na svoje temeljno poslovanje", kažu u Odjelu za odnose s javnošću HT-a.

Objašnjavaju da je ICT Marketplace iznimno jednostavan za korištenje, a nudi: brzu i jednostavnu nabavu aplikacija i ICT usluga, smanjenje troškova za licence i održavanja aplikacija, jednostavan model naplate "plati koliko koristiš" te stalno unapređenje usluge i uvođenje novih aplikacija za korisnike. Platformu ICT Marketplace za HT je implementirao NEC Corporation, a vrijednost ugovora poslovna je tajna, navode u HT-u. U NEC-u očekuju da će im taj projekt, prvi u istočnoj Europi i prvi za njemačku grupu Deutsche Telekom, unutar koje posluje i HT, otvoriti i nove prilike na ovom tržištu. NEC (Nippon Electric Company ili od 1983. Nippon Denki Kabushiki Gaisha) jedan je od pionira u proizvodnji procesora. No,  vremenom je pokleknuo pred Intelom i fokusirao se na ICT poslovne usluge i rješenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close