HT razmatra mogućnost širenja paketa uslugom quad-play

Autor: Bernard Ivezić , 17. rujan 2015. u 22:00
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Viši potpredsjednik Deutsche telekoma za poslovnu izvrsnost istrčao sa scenarijem koji Hrvatski telekom tek razmatra.

Hrvatski telekom razmatra mogućnost širenja ponude paketiranih usluga na takozvani quad-play, odnosno ponudu koja bi uključivala fiksni telefon, internet i televiziju u kombinaciji s mobilnom pretplatom.

Širenje te ponude otvorilo bi izravnu cjenovnu utakmicu s Vipnetom, ali i predstavljalo  veliki izazov za preostale fiksne telekome, osim ukoliko ne dogovore vlastite virtualne mobilne usluge kao što je MultiPlusMobile.

Stav središnjice
Portal ICTBusiness.info u Njemačkoj je dobio potvrdu od Attile Keszega, višeg potpredsjednika Deutsche telekoma za poslovnu izvrsnost da će i HT ići u smjeru novog prodajnog koncepta quad-playa, koji je DT upravo predstavio na tamošnjem tržištu pod brendom Magenta1. Inače, magenta ili purpurnocrvena je boja logotipa DT-a i HT-a. Neslužbeno od izvora bliskih vodećem telekom operateru doznajemo da se o novom konceptu razmišlja, ali ne tako skoro već tijekom  iduće godine. Službeno pak iz operatera su nam odgovorili da se svi prodajni koncepti prilagođavaju lokalnom tržištu.

"Hrvatski Telekom razmatra opcije implementacije toga koncepta koji bi se u Hrvatskoj svakako temeljio na specifičnostima našeg tržišta", kažu u HT-u. Magenta1, naime, u Njemačkoj znači da se za iznos koji se kreće od pedeset do sto eura dobiva neograničene pozive prema svim fiksnim i mobilnim mrežama, neograničeno korištenje fiksnog interneta po brzinama koje se penju do do 100 Mbps te mobilna pretplata. Paketi se razlikuju prvenstveno po brzini fiksnog interneta, najmanja je 16 Mbps te broju TV kanala i HD kanala koji su uključeni u paket. HT, inače, već ima sličnu quad-play ponudu pod brendomMAXObitelj, ali je ta ponuda slabija nego u Njemačkoj.

Konkurent suzdržan
Iz VIpneta kažu da već imaju odgovor na takav razvoj tržišta. Navode da su zbog toga razvili ponudu "Kombinirajte i uštedite", koja omogućuje da njihovi korisnici kombiniranjem više tarifa koje uključuju mobilnu pretplatu, fiksnu telefoniju, internet i televiziju ostvare znatnu uštedu. O tome kako će ipak ponuditi vlastitu quad-play uslugu nemaju komentara.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Wow. Revolucija. Tehnoloski kvantni skok. Sad imamo sve sta nam treba. Osim optike.

Magarci jedni nesposobni

A optičku infrastrukturu neće graditi ni jedni ni drugi. Glavno da je zajamčena “tržišna utakmica” – isti nivo cijena u cijeloj državi, neovisno o dogovorenom lokalnom operateru. Banda se teritorijalno podjelila, a država šuti.

New Report

Close