Hrvatska dobiva prvi venture capital fond

Autor: Bernard Ivezić , 14. travanj 2013. u 22:00
Inicijalni razgovor o tome kako to izvesti bit će u ponedjeljak u Zagrebu

Inicijalni razgovor o tome kako to izvesti bit će u ponedjeljak u Zagrebu.

Vlada želi krenuti u pregovore s Europskim investicijskim fondom o povlačenju sredstava za prvi venture capital fond u Hrvatskoj.

Inicijalni razgovor o tome kako to izvesti bit će u ponedjeljak u Zagrebu. Sudjelovat će Hamag Invest, Habor, Bicro, ministarstva poduzetništva i financija, CRANE, Svjetska banka i EBRD te potencijalni korisnici tih sredstava poput Rimac automobila i Farmerona. U Europi države koriste nekoliko modela financiranja startupova od čega su Hrvatskoj najbliži finski i bugarski model. Finski model u središtu ima snažnu agenciju Tekes koja surađuje s privatnim VC fondovima, a bugarski vladu koja je povukla EU novac i natječajem ga dala dvama VC fondovima.

Komentari (2)
Pogledajte sve

nova prevara nakon FGS-ova. kad su tako veliki potencijali neka idu u silicon valley tražiti investitore kao ostali start up-ovi.

meni se čini da imaju više šansi u tzv. silikonskoj dolini u beogradu.

Rimac i Farmerom? Zasto ne i Rudnik lignita Siveric (kod Drnisa)? Jednaka im je sansa za rast i ozbiljnu profitabilnost. U Hr ima jako malo R&D tako da VC fond ima malo sansi za ulaganje. Utjecaj VC ulaganja u tako tehnoloski zastarjeloj ekonomiji je beznacajan.

New Report

Close