Dvije hrvatske IT tvrtke probile se u Azerbajdžan

Autor: Bernard Ivezić , 17. ožujak 2014. u 09:38
Sven Marušić, InfoCumulus/Davor Višnjić/PIXSELL

InfoCumulus i Banksoft, dvije hrvatske informatičke tvrtke, ugovorile su izvozne poslove u Azerbjedžanu. InfoCumulus radit će za Azerfon, Banksoft mobilno bankarstvo.

InfoCumulus i Banksoft, dvije hrvatske informatičke tvrtke, ugovorile su izvozne poslove u Azerbjedžanu.

InfoCumulus u petak je objavio da je pobijedio na međunarodnom natječaju za implementaciju CRM-a u Azerfon, koji je po veličini drugi mobilni operater na tom tržištu. Zagrebačka IT tvrtka će za Azerfonov brend Nar Mobile uvesti Microsoftov Dynamics CRM sustav.Sven Marušić, direktor InfoCumulusa, kaže da su već imali nekoliko savjetodavnih poslova na azijskim tržištima, ali ovo smatra prvim kapitalnim poslom zbog značaja koji će novi sustav imati za poslovanje Azerfona.

"Vjerujem da je ovaj petogodišnji ugovor tek početak našeg proboja na vrlo perspektivno azerbajdžansko tržište", kaže Marušić.Druga hrvatska IT tvrtka koja je zabilježila uspjeh u Azerbejdžanu, Banksoft, osvojila je natječaj za posao izrade rješenja za mobilno bankarstvo za Millikart Group, kompaniju koja procesira kartice za 13 tamošnjih banaka.U HGK navode da posljednjih nekoliko godina značajnije podupire domaće poduzetnike u izlasku na to azijsko tržište kroz promociju na BakuTel tehnološkom sajmu.

Komentirajte prvi

New Report

Close