Digitalni radio počeo probno emitirati

Sa Sljemena signal za Grad Zagreb i 8 županija/M. P./PIXSELL Sa Sljemena signal za Grad Zagreb i 8 županija/M. P./PIXSELL

Projekt Odašiljača i veza.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak je u objektu Odašiljača i veza (OiV) na Sljemenu uključio prvo probno emitiranje digitalnog radija u Hrvatskoj preko kojeg signal može primati više od dva milijuna slušatelja 16 radijskih postaja na području Zagreba i osam županija sjeverne i sjeverozapadne Hrvatske.

Nova digitalna platforma omogućit će slušanje radija bez smetnji i više programa kao i niz pratećih usluga, uključujući tekstualni i grafički prikaz vijesti.

Radijskim postajama omogućit će dopiranje do više slušatelja nego putem dosadašnjih FM platformi. "Riječ je o probnom uvođenju digitalnog signala koji će trajati godinu dana i obuhvaćati Grad Zagreb i osam županija.

FM signal se ne gasi, ali je prostor sužen. Digitalni signal novim će nakladnicima omogućiti rad, a postojećima proširenje i osuvremenjivanje sadržaja" istaknuo je Butković. Direktor Odašiljača i veza Mate Botica istaknuo je da je ovo "početak nove ere emitiranja radijskog signala".

Komentari (1)
  • l.bubanj
    l.bubanj 12:29 12.1.2019.

    Butković ukljućio??? Godinu dana nakon Butkovičevog, Vasinog i Boticinog performansa sa uključivanjem, ostalo je samo 8 od 16 radijskih postaja, kvaliteta zvuka je lošija od internet streama (64 kbit/s). Ima li nešto u čemu su uspjeli ti ortodoksni politikanti iz Karamarkove tzv domoljubne koalicije.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve