Canon planira ući na hrvatsko tržište videonadzora

Autor: Bernard Ivezić , 13. listopad 2015. u 22:00
Na Canon Expou 2015. u Parizu kompanija je najavila i jačanje ponude IT sustava za korporativni sektor

Fujio Mitarai, izvršni direktor Canona, najavio da će u Europi stvoriti jedan od triju globalnih centara za istraživanje i razvoj.

Kompanija Canon, najpoznatija po digitalnim fotoaparatima, u Hrvatskoj planira ući na tržište sustava za videonadzor i jačati ponudu IT sustava za korporativni sektor, doznaje Poslovni dnevnik.

Fujio Mitarai, izvršni direktor korporacije Canon, u utorak je u Parizu na Canon Expou 2015. objavio da je kompanija postala najveći svjetski igrač u videonadzoru. Dodao je kako planiraju u iduće četiri godine u Europi stvoriti jedan od tri globalna centra za istraživanje i razvoj, i to s naglaskom na tehnologije personaliziranog paketiranja i videonadzora. "Europa je najveće tržište za Canon i ovdje imamo velike planove", naglasio je Mitarai. Zahvaljujući kamerama koje mogu snimati jednakom kvalitetom, bogatstvom boja i razlučivosti po danu i po noći imaju, istaknuo je, čvrstu poziciju na tržištu videonadzora.

 

70milijuna

eura procijenjena je vrijednost tržišta tehničke zaštite

Tu im poziciju ne osigurava samo hardver već i softver. Kompanija je u Europi napravila tri akvizicije, putem kojih je  kupila niz znanja, tehnologija i prodajne mreže za videonadzor. To uključuje OCE, Axis i Milestone. Tržište videonadzora u Hrvatskoj u braši se procjenjuje na nešto više od 200 milijuna kuna. Posrijedi je najdinamičniji dio tržišta tehničke zaštite, procijenjene na 70 milijuna eura i raste najvećim stopama. To tržište se kreće prema digitalnim kamerama, obradi slike u realnom vremenu i analitici. U Canonu kažu da su upravo zato u dobroj poziciji. Tvrtka je razvila rješenja koja analiziraju kupce u trgovini, prate kuda se kreću, što gledaju, koliko se zadržavaju, a tu analizu mogu provesti posebno za žene, a zasebno za muškarce.

 

200milijuna

kuna teško je hrvatsko tržište videonadzora

"Ne možemo predvijeti kako će se razvijati internet stvari, ali možemo reći da je naš cilj postati lider u 'internetu imageninga'", naglasio je Mitarai. Kad je riječ o korporativnim IT rješenjima, kompanija je u Parizu predstavila videokonferencijski sustav koji radi preko 4k projektora i prepoznaje geste, ali i niz poslovnih IT sustava kakve inače nude sistemski integratori.

Mitarai u Europi, Bliskom istoku i Africi za korporativne IT sustave do 2020. vidi potencijalno tržište vrijedno osam milijardi dolara. U području mrežnih vizualnih rješenja, u što se uklapa i videonadzor, tržište je teško 18 milijardi dolara. No, najveće tržište, ono koje će pokrenuti internetska trgovina i potražnja za personaliziranim paketiranjem te drugim oblicima marketinškog printanja, potreba krajnjih korisnika da rade fotoalbume i spremaju fotografije u cloud, kao i za uslugama medicinskog imaging clouda, do 2020. vrijedit će 20 mlrd. eura.  

Komentirajte prvi

New Report

Close