Canon Mobilni ured – Produktivnost na djelu

Autor: Poslovni dnevnik , 09. svibanj 2013. u 22:00
Konferencija je namjenjena voditeljima informatike i IT menadžerima, direktorima odjela i voditeljima zaduženim za razvoj poslovanja te odgovornima za optimizaciju poslovnih procesa

Kako povećati učinkovitost uz pomoć novih tehnologija doznajte 21. svibnja.

Ispis i upravljanje dokumentima kao ključni djelovi cjelokupnog IT okruženja, često su nepravedno zapostavljeni. U današnje vrijeme suočeni smo s poplavom velikog broja informacija te se potrebe korisnika konstantno mijenjaju.

U skladu s time IT budžeti su pod posebnim  povećalom, a zahtjevi za sigurnošću i ekološkim standardima su dodatno naglašeni te infrastruktura ispisa i upravljanje dokumentima zajedno s pripadajućim poslovnim procesima zaslužuje više pažnje. Voditelji informatike zaokupljeni su visokom učinkovitosti vlastitih IT sustava, dok je pitanje ispisa u drugom planu. Međutim, prema IDC-evim istraživanjima sve više kompanija polako shvaća važnost stavljanja izlaznih troškova pod kontrolu, kako bi se ostvarile dodatne uštede i povećala produktivnost. Istovremeno navike krajnjih korisnika se mijenjaju te se očekuje puna funkcionalnost i kompletna povezanost pametnih mobilnih telefona i tableta s osobnim računalima i ispisnim uređajima. Ovim pitanjim i trendovima bavit će se Canonovi stručnjaci na konferenciju u utorak, 21. svibnja koja se održava u zagrebačkom Hotel Antunović.

Konferencija je namjenjena voditeljima informatike i IT menadžerima, direktorima odjela i voditeljima zaduženim za razvoj poslovanja te odgovornima za optimizaciju poslovnih procesa iz zaposlenicima manjih, srednjih i velikih kompanija i organizacija, gdje je mobilnost zaposlenika i dostupnost dokumenata i informacija temelj uspješnog poslovanja. Uvodno predavanje na konferenciju održat će Tobias Kleu iz IDC-a. Kao voditelj istraživanja za ispisna rješenja i ispisne uređaje, on je odgovoran za istraživanja i analize o upravljanju uslugama ispisa dokumenata i rješenja prema tržištima u zemljama CEE regije i MEA regije. Osim toga, Tobias vrši istraživanja printera velikih formata unutar EMEA regije. Tobias provodi i konzultantske studije kao što su strategija ulaska na tržište, procjene tržišnih mogućnosti, procjene prodajnih kanala, te Go To Market strategije. Tobias Kleu studirao međunarodni menadžment na Sveučilištu Maastricht u Nizozemskoj, a ima i magisterij iz ekonomije.

Novi trendovi

Neke od tema koje će biti prezentirane na konferenciji:

  1. "Trendovi i rješenja na području uredske opreme – pogled iz perspektive korisnika" o čemu će govoriti Igor Legac koji pokriva područje u B2B segmentu kao prodajni menadžer za Canon predstavništvo u Hrvatskoj. Odgovoran je za prodaju i upravljanje aktivnostima Canon prodajnih kanala na području poslovnih rješenja. Naime, izvješće najnovijeg Canonovog neovisnog istraživanja otkriva kako se u praksi razvija način rada u tvrtkama diljem Europe. Ključni cilj istraživanja je odgovoriti na pitanje koja uredska rješenja i tehnologije najbolje ispunjavaju očekivanja zaposlenika. Istraživanje je provedeno među zaposlenima u europskim tvrtkama u različitim industrijama i različitih veličina. Studija odgovara na ključna pitanja koja pomažu donositeljima odluka u tvrtkama: Kako zaposleni na različitim radnim mjestima koriste uredska rješenja za upravljanje dokumentima i informacijama te o uporabi takvih rješenja u današnjem načinu rada.
  2. "Pametniji način rada – multifunkcijski uređaj s naprednim značajkama za mobilnu obradu" o čemu će govoriti Damir Kučič softverski inženjer koji u Canon Adria drži regionalnu funkciju kao stručnjak za podršku proizvoda na području uredskih proizvoda i rješenja za uredsko okruženje. Također posjeduje titulu certificiranog konzultanta za Canonov uniFLOW rješenje. Naime, Canonova rješenja za ispis dokumenata odgovaraju na zahtjeve za većom produktivnošću zaposlenih i za pametnijim načinom rada. Nedavno lansirana serija druge generacije višenamjenskih uređaja imageRUNNER ADVANCE i laserski pisači i-Sensys LBP sada vam omogućuju ispis s pametnih telefona, a također su povezani s aplikacijama u oblaku. Besplatno dostupna aplikacija "Canon Mobile Printing" omogućuje ispis različitih dokumenata s mobilnih telefona i tableta, a time i jednostavniju razmjenu informacija unutar i van suvremenog uredskog okruženja.
  3. O temi "Mobilno skeniranje i sustav za upravljanje dokumentima" prezentaciju će održati Aleksander Bende poslovni konzultant na području ispisa poslovnih rješenja tvrtke Canon Adria. Bende radi kao konzultant u području učinkovitog upravljanja informacijama i dokumentima i kao savjetnik za provedbu sustava za upravljanje dokumentima i poslovnim procesima optimizacije. Svoje znanje i vještine dijeli s mnogim sudionicima edukativnih radionica diljem Adriatic regije. Inače, Canonova rješenja za skeniranje dokumenata omogućuju mobilnim i udaljenim djelatnicima, ali i onima koji rade u zasebnim jedinicama, izravno skeniranje na uređaje s operativnim sustavima Apple iOS i Android. Na ta način mogu dokumente odmah i s bilo koje lokacije dijeliti putem aplikacija u informatičkom oblaku. To znači da tvrtke svih veličina mogu skenirati, koristiti i dijeliti informacije čim ih poskeniraju na svoj mobilni telefon ili tablet. Canonovo rješenje za upravljanje dokumentima pomaže tvrtkama da još učinkovitije upravljaju dokumentima.
  4. "Snažna centralizirana platforma za optimiziranje, snimanje i ispis dokumenata" tema je koju će prezentirati Matjaž Moškerc koji u Canon Adria pokriva područje Canonovih uredskih rješenja te tako pokriva cijeli proces ispisa dokumenata. Rad kao konzultant sa prodajnim partnerima i tvrtkama za centralizaciju ispisnih sustava Canon. Naime, u poduzećima i organizacijama različitih veličina sve se više pojavljuju težnje za centraliziranom platformom za skeniranje i ispis dokumenata. Canonovo rješenje UniFLOW je centralna platforma za ispis s osobnih računala i mobilnih uređaja koja omogućuje sigurno i ekonomično povezivanje mobilnih djelatnika, ugovornih izvođača pa čak i posjetitelja u svoju mrežu za ispisivanje. Još važniji vidik koji platforma donosi za poduzeća je fleksibilnost pri poslovanju, mogućnost proširenja i potpun nadzor nad mobilnim ispisom u cijeloj organizaciji.
  5. "Upravljanje ispisom – Studija slučaja Narodne Novine". Narodne novine d.d. tvrtka su u državnom vlasništvu s 530 zaposlenih i bave se s tri osnovne djelatnosti: proizvodnja/ tisak, trgovina i izdavaštvo. Tvrka je za upravljanje flotom pisaća implementirala Canonovo rješenje uniFLOW da bi pomoću njega točno utvrdili troškove i optimizirali dokumentacijske procese. Sustav svakodnevno koristi 400 zaposlenih, a uniFLOW pritom vodi računa o tome da se većina ispisa izvodi na ekonomičnijim višenamjenskih uređajima te da su baš ti uređaji maksimalno iskorišteni.

Komentirajte prvi

New Report

Close