Čak i Bill Gates ima jednu pogrešku zbog koje se još uvijek grize

Autor: Poslovni.hr , 24. lipanj 2019. u 11:48
Foto: DPA/PIXSELL

‘Mi smo vodeća tvrtka. Da tu nismo pogriješili, bili bismo najveća tvrtka. Ali dobro’

Osnivač Microsofta govorio je na događaju tvrtke Village Global koju podržava i otkrio da je najveća pogreška koju je ikad napravio bila kad je Googleu dao priliku da pokrene Android, "standardnu platformu koja ne pripada Appleu", prenosi Index.

"U svijetu softvera, posebno kad se radi o platformama, to je tržište u kojem pobjednik odnosi sve", rekao je Bill Gates na eventu. "Dakle, znate, najveća greška ikad bilo je loše rukovođenje koje je dovelo do toga da Microsoft ne bude ono što je android."

"Bilo je prirodno da Microsoft u tome pobijedi", dodao je. "Postoji prostor za samo jedan operativni sustav koji nije Appleov i koliko to vrijedi? 400 milijardi koje bi završile kod tvrtke M (Microsoft) umjesto kod tvrtke G (Google)."

Google je kupio Android Inc. za najmanje 50 milijuna dolara te je 2007. najavio novi mobilni sustav koji će omogućiti pristup internetu većem broju ljudi, prenosi Fox Business.

Gates kaže da je dopuštanje Googleu da se dočepa te prilike s Androidom "jedna od najvećih pogrešaka svih vremena". No, unatoč tome, smatra da je Microsoft "vrlo jak".

"Mi smo vodeća tvrtka. Da tu nismo pogriješili, bili bismo najveća tvrtka. Ali dobro", zaključio je.

Komentirajte prvi

New Report

Close