BSA nastavlja s edukacijom Državnog inspektorata o softverskom licenciranju

Autor: Poslovni.hr , 20. ožujak 2013. u 13:22
Press foto

Treninge su pripremili i održali predstavnik BSA te neovisni sudski vještak i stručnjak za područje informatike.

Tijekom veljače i ožujka, BSA | The Software Alliance održao je niz regionalnih treninga o softverskom licenciranju za gospodarske inspektore Državnog inspektorata Republike Hrvatske, priopćeno je iz BSA. Treninzi su održani u pet većih hrvatskih gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Varaždinu – a u edukaciji je sudjelovalo ukupno 79 inspektora. Organizaciju treninga podržali su partneri članica BSA u Hrvatskoj te informatičko učilište Algebra, koje je osiguralo računalne učionice opremljene računalima s instaliranim računalnim programima članova BSA.

Treninge su pripremili i održali predstavnik BSA te neovisni sudski vještak i stručnjak za područje informatike. Predavanja su podijeljena u četiri cjeline: predstavljanje inicijativa i aktivnosti BSA u Hrvatskoj; pregled pravne regulative koja uređuje zaštitu autorskog prava na računalnim programima; osnove licenciranja programa na primjerima modela licenciranja softvera članica BSA; te radionica o postupku revizije računalnih programa.

"Edukacija državnih tijela uključenih u borbu protiv softverskog piratstva dio je naše edukacijske strategije, a Državni inspektorat je glavno državno tijelo nadležno za provođenje nadzora nad korištenjem softvera kod poslovnih subjekata," rekao je odvjetnik Andrej Matijević, glasnogovornik BSA u Hrvatskoj te dodao: " Nadamo se kako ćemo u nadolazećem razdoblju organizirati i edukacijske programe za ostala državna tijela uključena u borbu protiv softverskog piratstva."

Komentirajte prvi

New Report

Close