Apple objavio podatke o prednarudžbama za novi iPhone, brojke su rekordne

Autor: Tomislav Hrastovčak , 15. rujan 2014. u 15:48
Reuters

Čelnik Applea Tim Cook u priopćenju je naveo kako su prednarudžbe za iPhone 6 i iPhone 6 plus postavile rekord za kompaniju.

Apple je danas objavio službene podatke o prednarudžbama za nove modele iPhonea, koji pokazuju kako je potražnja uistinu ogromna. U prvih 24 sata Apple je zaprimio više od 4 milijuna prednarudžbi za iPhone 6 i iPhone 6 plus, što znači da je potražnja premašila početnu zalihu dostupnu za prednarudžbu.

Iz Applea kažu kako će značajna količina uređaja biti dostavljena kupcima tijekom rujna, počevši od petka, ali zbog velike potražnje mnoge isporuke morat će se izvršiti tek u listopadu. Čelnik Applea Tim Cook u priopćenju je naveo kako su prednarudžbe za iPhone 6 i iPhone 6 plus postavile rekord za kompaniju.

Od petka, 19. rujna, iPhone 'šestica' bit će dostupna u Appleovim trgovinama, ovlaštenim prodajnim mjestima, kao i putem telekom operatera.

Uređaj će se tako od petka početi prodavati u Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Hong Kongu, Japanu, Portoriku, Singapuru i Velikoj Britaniji.

Od 26. rujna počinje prodaja u dvadesetak dodatnih zemalja, uključujući Austriju, Belgiju, Dansku, Finsku, Irsku, Otok Man, Italiju, Lihtenštajn, Luksemburg, Nizozemsku, Novi Zeland, Norvešku, Portugal, Katar, Rusiju, Saudijsku Arabiju, Španjolsku, Švedsku, Švicarsku, Tajvan, Tursku i Ujedinjene Arapske Emirate.

Podsjetimo, Apple je 9. rujna predstavio dva nova modela iPhonea, od kojih iPhone 6 plus dolazi s većim zaslonom, čime je tvrtka ušla u segment tzv. phableta. Osim novih modela svoje mobilne perjanice, kompanija je otkrila i jedan sasvim novi proizvod – pametni sat Apple Watch. Sasvim očekivano, Appleova prezentacija privukla je ogromnu pozornost medija, tehnološke javnosti i ljubitelja gadgeta.

Komentirajte prvi

New Report

Close