Zaposlenicima po 1000 eura zbog uspjeha tvrtke

Autor: Poslovni dnevnik , 17. siječanj 2019. u 07:59
Foto: Getty Images

Novom ponudom turistička kompanija napravila je korak naprijed, uspjela je privući više gostiju i za veću kvalitetu usluga ostvariti višu prosječnu cijenu.

U slovenskim Termama Olimia iz Podčetrteka, gdje je u lipnju 2018. završeno ulaganje od 11 milijuna eura u bazene za obitelji – Termalija Family Fun prošle godine poslovali su odlično.

"Zbog toga smo našim zaposlenicima dali nagradu za poslovni uspjeh. Za većinu to će iznositi tisuću eura bruto, a iznos ovisi o prisutnosti u tvrtki", rekao je Florjan Vasle, direktor Termi Olimia, za Finance. "Novom ponudom uspjeli smo privući više gostiju i za veću kvalitetu naših usluga ostvariti višu prosječnu cijenu. U kadrovskoj situaciji u kojoj se nalazimo, a premalo nas je, naši su zaposlenici učinili mnogo i pravo je što su za to nagrađeni. Samo sa zadovoljnim i motiviranim zaposlenicima možemo postići maksimalno zadovoljstvo naših gostiju", objašnjava Florjan Vasle.

 

300 zaposlenika

radi trenutno u slovenskim Termama Olimia

U Podčetrteku je zaposleno više od 300 djelatnika, a cijela grupa, kojoj pripadaju i Terme Tuhelj, gotovo 500. Terme Olimia jedan su od najvećih i najuspješnijih slovenskih pružatelja turističkih usluga. Ponudu lječilišta su u posljednjih 15 godina uspješno proširili na termalni turizam.  Prošle godine napravili su veliki korak naprijed potpunom obnovom bazena za obitelji, gdje se osim bazena nalaze i tobogani, zid za penjanje iznad vode, također tu je i 7D kino za digitalnu generaciju, interaktivne igre, igraće konzole, elektronska košarka, sauna za stotinu ljudi, a za najmlađe bazen s pijeskom i drugo.

Obnova bazena bila je i najveća turistička investicija u Sloveniji prošle godine.  "U Grupi Terme Olimia lani smo ostvarili gotovo 30 milijuna eura prihoda i imali smo gotovo tri milijuna eura neto dobiti", objasnio je Florjan Vasle. 

 

3 mil.

eura iznosila je lani neto dobit Grupe Terme Olimia

Prije dvije godine prihodi su iznosili 27,9 milijuna eura, a neto dobit 1,5 milijuna eura. U Termaliji Family Fun lani su imali 35 posto više posjetitelja nego 2016. Gosti su također dobro prihvatili segmentaciju ponude.  Terme Olimia ove godine namjeravaju osigurati od deset do dvadeset stanova za zaposlenike u Podčetrtku ili u njegovoj okolici. To će biti jednosobni i dvosobni stanovi za zaposlenike kompanije, i žele da budu toliko veliki da u njima žive njihove obitelji.  U kapacitetima termi, pogotovo u mobilnim kućicama, već imaju oko 25 djelatnika, ali ih žele namijeniti svojim gostima umjesto zaposlenicima.

Komentirajte prvi

New Report

Close