Za uređenje deponija Vinča čak 11 ponuda

Autor: Poslovni dnevnik , 18. listopad 2015. u 21:59
Deponij Vinča uredit će se po modelu javno-privatnog partnerstva

Tri su ponude iz Francuske, te po dvije iz Italije i Grčke.

Otvorene su ponude za javno-privatno partnerstvo za uređenje deponija u Vinči. Prema riječima gradonačelnika Beograda Siniše Malog, prijavljeno je ukupno 11 ponuđača.

Uz jednu ponudu iz Srbije, otvorene su ponude deset kompanija iz inozemstva: tri iz Francuske, po dvije iz Italije i Grčke i po jedna iz Španjolske, Rusije i Njemačke. Gradonačelnik Beograda je rekao da je zadovoljan odazivom ulagača koji potvrđuje da je riječ o trenutno najvećem projektu te vrste u Europi.

Otvorene su ponude kompanija Feom Ciro Frisoli & C.Sas (Italija), WTE Wašertećnik/Ješen (Njemačka), Suez Environnement (Francuska), Valoriza/Ternaenergy (Grčka), Urbaser (Španjolska), Helector (Grčka), Innovative Design Bureau Ecological Technologies (Rusija), Veolia (Francuska), C.I.S.A. (Italija), Beootpad (Srbija) i Vinci Environnment (Francuska). Mali je objasnio da će natječajno povjerenstvo ocijeniti pristigle ponude u roku od 25 dana, nakon čega kreće druga faza postupka za kvalificirane ponuđače, za koju će poziv biti raspisan sljedećih mjeseci. 

Komentirajte prvi

New Report

Close