Velika tehno pljačka u Brazilu – ukrali Samsungove uređaje vrijedne 6,3 milijuna dolara

Autor: Agencija VLM , 08. srpanj 2014. u 11:37
Reuters

Pljačkaši su napustili tvornicu sa sedam kamiona u kojima je bilo više od 40.000 Samsungovih proizvoda.

Velika pljačka tehnološke opreme dogodila se u nedjelju u Brazilu. Naoružani razbojnici napali su Samsungovu tvornicu u Sao Paulu i uzeli radnike za taoce dok su krali pune kamione smartphonea, tableta i prijenosnih računala koje je tvrtka procijenila na oko 6,3 milijuna dolara (oko 35 milijuna kuna). Dramatična pljačka trajala je oko 4 sata, prenosi Reuters.

Glasnogovornik sigurnosnog tajništva države Sao Paolo rekao je da su pljačkaši napustili tvornicu sa sedam kamiona u kojima je bilo više od 40.000 Samsungovih proizvoda. Državna policija istražuje slučaj, no zasad nema osumnjičenika. Policija je prvotno procijenila plijen na 36 milijuna dolara, no Samsung je kasnije izvijestio da je riječ o mnogo manjem iznosu.

A sam tijek pljačke podsjeća pomalo na scenarij kriminalističkog filma. Sedmorica naoružanih napadača oteli su vozilo za prijevoz radnika na putu do tvornice te pomoću njega ušli u postrojenje, gdje su razoružali čuvare i osigurali da nitko od zaposlenika ne može komunicirati prema van. Kada su se uvjerili da je zrak čist, pozvali su ostalih 13 razbojnika da uđu u krug tvornice s kamionima, koje su napunili vrijednim gadgetima.

Samsungovi zaposlenici rekli su da napadači ni u jednom trenutku nisu bili nasilni, prenosi ZDNet.

Komentirajte prvi

New Report

Close