U Novom Sadu gradit će se vodeni park i hotel

Autor: Poslovni dnevnik , 17. travanj 2017. u 21:59
Vodeni park upotpunit će sadržaje koji su dostupni posjetiteljima sportskog centra/Duško Marušić/PIXSELL

Novi turistički objekti bit će smješteni uz Spens.

Javno poduzeće Sportski i poslovni centar Vojvodina-Spens, raspisalo je oglas za izradu studije izvodljivosti vodenog parka i hotela kako bi se na zemljištu te kompanije gradio novi zabavno-poslovni kompleks, piše portal eKapija.

Ideja da se pokraj Spensa izgradi vodeni park i hotel pokrenuta je odavno, a prema pisanju novosadskih medija procijenjena vrijednost investicije je oko 600 milijuna dinara.  Da bi Spens, koji je izgrađen 1981. godine, i dalje bio atraktivan i prihvatljiv za veliki broj korisnika, nužno mu je udahnuti novu snagu i učiniti ga ponovo jedinstvenim i posebnim, navodi se u objašnjenju oglasa.

Uz zatvoreni i otvoreni bazen, bilo bi poželjno izgraditi vodeni park, čime bi se sadržaji upotpunili i proširila ponuda vodenih sportova, piše u oglasu. Budući da u Novom Sadu često borave, igraju utakmice i odsjedaju mnogi sportaši i sportski dužnosnici, nema bolje lokacije za izgradnju hotela od prostora pored zatvorenog bazena, dodaje se u oglasu.  

Napominje se da je i prvobitnim projektom iz 1979. godine bila predviđena gradnja hotela za sportaše, do čije realizacije nije došlo zbog nedostatka novca. Studija izvodljivosti treba analizirati, između ostalog, status projekta u odnosu na konkurenciju, lokaciju, ciljanu skupinu, prijedlog kapaciteta i kategorije hotela.

Komentirajte prvi

New Report

Close