Diži cijene, stiže elita!

Autor: Poslovni.hr , 26. siječanj 2015. u 12:09
Foto: Thinkstock

Za vrijeme trajanja konferencije Svjetskog ekonomskog foruma u švicarskom Davosu, cijene hrane i pića u lokalnim restoranima i zalogajnicama znaju biti prilično ‘teške za probaviti’, piše NBC News.

Za vrijeme trajanja konferencije Svjetskog ekonomskog foruma u švicarskom Davosu, cijene hrane i pića u lokalnim restoranima i zalogajnicama znaju biti prilično 'teške za probaviti', piše NBC News.

Iako političkim i ekonomskim čelnicima koji se trenutno tamo nalaze ne manjka novca, za najskromniji jelovnik u konferencijskom restoranu hotela Steingenberger Grandhotel Belvedere morat će izdvojiti 44 $. Ta cifra možda i ne zvuči astronomski, ali ako za te novce dobijemo najobičniji hot dog s kiselim krastavcima, lukom i senfom onda već možemo govoriti o vjerojatno najskupljoj hrenovki u pecivu na svijetu. Pileća salata s parmezanom tako stoji 55 $, a čaša točenog piva 'pristupačnih' 7,5 $.

Švicarski grad Davos je primarno turistički grad gdje turisti zimi dolaze na skijanje i odmaranje u lokalnim hotelima dok je ljeti naglasak na planinarenju i pješačenju uz neke od najljepših prizora koje švicarske Alpe mogu ponuditi. 

S druge strane lokalni ugostitelji i hotelijeri našli su se u velikim problemima jer većina gostiju dolazi iz Njemačke i Austrije, a kako je franak u odnosu na euro ojačao oko 30 posto, očekuje se manje dolazaka kako u Švicarsku tako i u Davos.

Komentirajte prvi

New Report

Close