Tivat želi izgraditi mini olimpijski centar u bivšoj vojarni u Lepetanima

Autor: Poslovni dnevnik , 23. listopad 2014. u 21:59
Uz Lepetane mini olimpijski centar niknut će i u Kolašinu

Uz nogometni stadion, atletske staze i dvorane planira se i podizanje hotela.

Crnogorski olimpijski odbor (COK) i Općina Tivat žele na mjestu bivše vojarne u Lepetanima izgraditi mini olimpijski centar.

Ivan Novosel, gradonačelnik Tivta i Krsto Bošković, predsjednik gradskog vijeća, održali su sastanak s predsjednikom COK-a Dušanom Simonovićem, na kojem je bio i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore admiral Dragan Samardžić. Dogovoreno je da bi mini olimpijski centar sadržavao niz objekata: nogometni stadion, atletsku i trim stazu, višenamjensku sportsku dvoranu, prostor za borilačke sportove, kuglanu, dvoranu za boćanje i hotel, piše Pobjeda. "Vojska nema potrebu za tim prostorom i općina je pristupila izradi urbanističkog prostora u Lepetanima, nakon čega slijede javna i rasprava u gradskom vijeću",rekao je Novosel.

"Interes COK-a je da se na prostoru bivše vojarne razvija sport i sportski turizam i da mini olimpijsko selo služi sportašima za pripreme. Najbolje rješenje bilo bi da se projekt realizira u partnerstvu s Tivtom", izjavio je Simonović. "To je ozbiljan projekt koji zahtijeva vrijeme i ozbiljna financijska sredstva, a u njegovu realizaciju treba uključiti više subjekata, jer Tivat nema dovoljno sredstava, pa će trebati potražiti strateškog partnera", dodao je Novosel. S idejom o izgradnji mini olimpijskog centra krenulo se i u Kolašinu, a realizacija dva projekta povezana je i s namjerom Crne Gore da se kandidira za organizaciju Igara malih zemalja Europe 2019. godine. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_palacg]

New Report

Close