Švicarci zapošljavaju još 100 srpskih IT stručnjaka

Autor: Poslovni dnevnik , 30. studeni 2016. u 14:48
Novi programeri u Namicsu bavit će se, među ostalim, razvojem mobilnih aplikacija

Kompanija Namics otvorila je prije dvije godine ured u Beogradu otvarajući 50 radnih mjesta za softverske inženjere.

Švicarska softverska kompanija Namics proširit će poslovanje na srpskom tržištu i zaposliti više od 100 softverskih inženjera u sljedeće četiri godine.  

Nakon opsežne analize tržišta, Namics je prije dvije godine otvorio ured u Srbiji s ciljem zapošljavanja 50 inženjera koji će raditi zajedno s kolegama u Švicarskoj i Njemačkoj. Kompanija zapošljava više od 500 stručnjaka u u Srbiji, Švicarskoj i Njemačkoj, a među njihovim klijentima su velike kompanije kao što su ABB, BASF, Daimler, Medela, Sika, Swisscom i USB. Međutim, nakon dvije godine poslovanja odlučili su povećati broj radnih mjesta, a na tu odluku, kako objašnjavaju, utjecali su velika potražnja na tržištu, dobri poslovni rezultati u prethodnoj godini i uspešna realizacija projekata, ali prije svega kvaliteta srpskih stručnjaka. Najvažniji posao novih softverskih inženjera bit će rad u Java, Front End i .NET tehologijama, kao i osnivanje tima za razvoj mobilnih aplikacija.

U Švicarsko-srpskoj trgovinskoj komori u najavi kompanije Namics vide veliku šansu za razvoj softverske industrije u Srbiji. Ta investicija će, kažu u komori, dodatno povezati dva tržišta i dokaz je dobre suradnje srpskog i švicarskog gospodarstva.  "To što je jedna švicarska softverska kompanija kao što je Namics odlučila ne samo da održi, već i da proširi svoje poslovanje, svjedoči o ozbiljnosti Srbije kada je riječ o ICT sektoru. Namicsovo povjerenje je još jedan od primjera koji pokazuje da Srbija treba biti ponosna na svoje softverske inženjere i ugled koji oni imaju na međunarodnom tržištu", kaže Ana Grujović, izvršna direktorica Švicarsko-srpske trgovinske komore.

U poslednje dvije godine Namics se integrirao u srpsko društvo, ne samo kao investitor, već i kao društveno odgovorna kompanija, posvećujući posebnu pažnju edukaciji."Primjetili smo koliko Srbija polaže na reformu školovanja, angažira se oko postizanja informatičke pismenosti i visokog obrazovanja. S ciljem da to podržimo objavili smo knjigu o kodiranju 'Kodirajmo s Kodijem' namijenjenu najmlađima, koja će se uskoro naći u dječjim knjižnicama u Beogradu. Također, organizirali smo prvi ITgirls Hackathon i na taj način promovirali IT zanimanja među ženama", navode iz kompanije Namics. 

Komentirajte prvi

New Report

Close