Svaka šesta agencija prevarila putnike

Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Novi zakon rangira organizatore putovanja prema broju putnika te će biti uvedeno nekoliko kategorija licencija: A, B i C.

Do kraja godine pred zastupnicima srpskog parlamenta naći će se novi prijedlog Zakona o turizmu, ali i dalje nije zajamčena potpuna zaštitu turista od prijevara agencija. Većina vlasnika turističkih agencija koje su izgubile licenciju, a takvih je u posljednjih 10 godina bilo 96, ubrzo je otvorila nove, pišu Večernje novosti. U Srbiji posluje 560 agencija, a svaki šesti vlasnik barem jednom je prevario svoje putnike.

“Obeštećeni su svi prevareni putnici naših članica koje su imale JUTA jamstvo”, kaže Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA), a takvih je samo 250. Novi zakon rangira organizatore putovanja prema broju putnika te će biti uvedeno nekoliko kategorija licencija: A, B i C.

Da bi sljedeće godine obnovile licenciju agencije će biti dužne položiti gotovinski depozit od 15.000 do 50.000 
eura.

Komentari (1)
  • konjkW
    konjkW 11:41 21.9.2018.

    Daš ljudima sankcije, MMF i međunarodnu zajednicu da se urazume i nauče ponašanju , da prestanu biti lažovi i prevaranti i eto na…oni dalje po svom, gori nego prije…nezahvalnost za blenut

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!