Srpski poduzetnik najavio veliko ulaganje: Graditi će poslovnu zgradu od 40 milijuna eura

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Delta je u nekoliko prethodnih godina više ulagala u zemljama regije nego u Srbiji, a Mišković objašnjava da kompanija ne bi bila toliko razvijena da posluje samo u Srbiji.

Miroslav Mišković, vlasnik Delta Holdinga, najavio je značajna ulaganja u sljedećem razdoblju. Delta je dobila dozvolu za izgradnju poslovne zgrade od gotovo 23.000 kvadrata u koju će biti uloženo oko 40 milijuna eura, ali prema Miškovićevim riječima, druge investicije koje kompanija želi realizirati još su značajnije za Srbiju.

“To je Autokomanda sa 250 milijuna eura i Delta Centar u Beogradu, a to su mnogo značajniji projekti od ovog kojeg započinjemo. Kada dobijemo dozvole, u roku od tri mjeseca spremni smo krenuti s ulaganjima čija vrijednost iznosi 500 milijuna eura”, rekao je Mišković.

Dobro primljeni u regiji

Delta je u nekoliko prethodnih godina više ulagala u zemljama regije nego u Srbiji, a Mišković objašnjava da kompanija ne bi bila toliko razvijena da posluje samo u Srbiji.

“Naišli smo na vrlo dobar prijem u regiji, u Crnoj Gori, Sloveniji, BiH i Bugarskoj. U Sarajevu imamo prostor u koji planiramo uložiti oko 80 milijuna eura, kada dobijemo poziv od tamošnjih vlasti”, dodao je predsjednik Delta Holdinga. Kontroverzni poduzetnik, kojeg se smatra najbogatijom osobom u Srbiji, ovog je proljeća u Banja Luci, na otvaranju trgovačkog centra Delta Planet, najavio gradnju sličnog objekta u Sarajevu.

Mišković je tada rekao da je njegova kompanija Delta Holding u Sarajevu kupila šest hektara zemljišta, gdje planira graditi trgovački centar. I tada je naveo da “očekuju poziv za početak gradnje” u Sarajevu. Delta Planet Banja Luka trenutno je najveći trgovački centar u Bosni i Hercegovini. U taj trgovački centar uloženo je 70 milijuna eura, prostire se na 62.500 kvadrata, ima više od 100 trgovina i doveo je više od 40 novih brendova na tržište BiH.

 

500 milijuna

eura spremna je uložiti Miškovićeva Delta u Srbiju

Već ima zemljište u Stupu

BiznisInfo je ranije pisao da Mišković ima zemljište u sarajevskom naselju Stup. Njegova kompanija Delta Real Estate vlasnica je sarajevske tvrtke Standard Nekretnine, čija je djelatnost gradnja stambenih i nestambenih objekata. Ova kompanija lani nije imala prihoda ni poslovnih operacija, kao niti prethodnih godina, a imala je samo jednog zaposlenika. No, tvrtka ima imovinu vrijednu gotovo 10 milijuna KM (oko 5 mil. eura). Od toga je oko 3 milijuna KM vrijednost zemljišta i oko 7 milijuna KM vrijednost investicijskih nekretnina, što se vidi iz financijskog izvještaja za 2018. godinu, navodi BiznisInfo.

Osim u Banja Luci, novi Delta Planet ove godine otvoren je i u bugarskoj Varni. Delta Planet, drugi je najveći centar tog tipa u Bugarskoj, a investicija Delta Real Estatea i partnerske kompanije AP Investment vrijedna je 120 milijuna eura. Taj trgovački centar prostire se na 110.000 četvornih metara, od čega se iznajmljuje 40.000. 

Komentari (0)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve