Srbiji 50% udjela u bijeljinskom Orlu

Autor: Poslovni dnevnik , 23. rujan 2018. u 21:59
Tvrtka Orao proizvodi turbomlazne motore

Vojna industrija u RS.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, najavio je za vrijeme posjete Dioničkom društvu za proizvodnju i remont turbomlaznih motora Orao u Bijeljini namjeru da se ta kompanija vlasnički transformira tako da 50% udjela kupi državna tvrtka koju će odrediti vlada Srbije.

"Na taj način osigurala bi se sigurnost posla i novi tehnološki korak u kompaniji koja već ima organiziranu proizvodnu disciplinu", rekao je Dodik nakon posjete Orlu s ministrom obrane Srbije Aleksandrom Vulinom.

Vulin je rekao je da je Orao jedna od strateški važnih kompanija za razvoj zrakolovstva u Srbiji. "Zbog toga smo ove godine u poslove s Orlom uložili više od 3 milijuna eura i mogu računati da u sljedećih pet godina obujam suradnje neće padati ispod toga", rekao je Vulin, prenosi RTRS.

On je naveo da je za srpsko Ministarstvo obrane Orao vrlo važan i poručio da Republika Srpska može računati na svaku pomoć i podršku sve dok je Aleksandar Vučić predsjednik Srbije.

Vulin je istaknuo i da bijeljinski Orao, kao i Tvornica motora specijalne namene na Palama i banjalučki Kosmos, mogu računati na punu podršku Ministarstva obrane Srbije.

"Mi ćemo uvijek svoje poslove na prvom mjestu zaključivati s tvrtkama iz RS, koja se mogu mirno i sigurno osloniti na Ministarstvo obrane i vladu Srbije", poručio je Vulin.

Komentirajte prvi

New Report

Close