VIDEO: Soros u Davosu održao žestok govor, napao Trumpa, Facebook i bitcoin

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. siječanj 2018. u 11:41
Foto: Maurizio Gambarini/DPA/PIXSELL

“Davos je dobro mjesto za objavu da su njihovi dani odbrojani”, rekao je on dok su divovi Interneta ondje poslali armadu predstavnika.

Američki multimilijarder mađarskog podrijetla George Soros napao je u četvrtak u Davosu, gdje se održava Svjetksi ekonomski forum, sve i svakoga: Trumpovu vladu, društvene mreže, bitcoin.

Kao i prošle godine, 87-godišnji milijarder okomio se na administraciju američkog predsjednika Donalda Trumpa, "opasnost po svijet".

Okomio se i na Rusiju Vladimira Putin, "mafijašku državu", u dvorani za prijeme luksuznog hotela u švicarskom skijalištu.

Pred prisutnima zaokupljenima prenošenjem njegovih riječi po društvenim mrežama, George Soros napao je i divove Interneta Facebook i Google.

Opisao ih je kao "stalno sve moćnije monopoliste" koji bi mogli biti u iskušenju da se povežu s "autoritarnim režimima" radi stvaranja "totalitarne mreže koju ne bi mogli osmisliti ni Aldous Huxley ili George Orwell u svojim romanima "Vrli novi svijet" i "1984.".

"Davos je dobro mjesto za objavu da su njihovi dani odbrojani", rekao je on dok su divovi Interneta ondje poslali armadu predstavnika.

Na upit o bitcoinu  rekao je "to nije valuta" komentirajući da je njezin čest rast "tipičan mjehur od sapuna". Ne vjeruje, međutim, u "strmoglavi pad" bitcoina, prije u postepeni.

Komentari (2)
Pogledajte sve

baj baj deda

Pravi se javio!
ko o čemu, kurv* o poštenju!

New Report

Close