Solana Tuzla izgradit će novu tvornicu soli

Autor: Poslovni dnevnik , 27. kolovoz 2014. u 21:59
Za osam godina Solana je postala stabilna tvrtka

Novi investicijski ciklus u Tuzlanskom kantonu.

Tvornica soli Solana Tuzla započela je novi investicijski ciklus, koji je startao obnavljanjem trafo-stanice, izgradnjom visokoregalnog skladišta i pripremama za izgradnju suvremenog rinfuznog skladišta, što će na kraju rezultirati novom tvornicom soli, javlja Radio-televizija Tuzlanskog kantona.

Od vlasti traže da im omogući veći udjel na domaćem tržištu, da se osigura da rokovi plaćanja Solane njenim dobavljačima tehnološke pare i struje budu u skladu s onima rokovima koje kupci imaju za isporučene proizvode Solane. Vlada TK će izravno posredovati pri sklapanju dogovora s Rudnikom Soli Tuzla i pokušat će osigurati bolje uvjete i kod isporuke tehnološke pare i električne energije.U posljednjih osam godina tvornica soli Solana Tuzla, od pogona koji je proizvodno i ekonomski bio na rubu opstanka, izrasla je u značajnu tvrtku.

Godišnje se proizvede oko 135 tisuća tona soli, a 85 posto proizvoda se izvozi. Budući da postoji izvršna presuda prema kojoj je vlada Tuzlanskog kantona na ime troškova korištenja prostorija zgrade SODASO dužna Solani isplatiti 296 tisuća maraka, dogovoreno je da se dinamika otplate duga dogovori i odvija u skladu s proračunskim prihodima. Za obnovu te zgrade, koja je za vrijeme prosvjeda u veljači ove godine zapaljena, vlada TK osigurala je nešto više od milijun maraka. Obnova bi trebalo biti završena do kraja ove godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close