Sljedeći tjedan u Europskoj uniji: Summit EU-SAD

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. ožujak 2014. u 14:53
Foto: Reuters

Sljedeći tjedan u Bruxellesu će se održati summit EU-SAD, na koji će doći američki predsjednik Barrack Obama, što će biti njegov prvi posjet Bruxellesu od preuzimanja dužnonosti 2009. godine.

Sljedeći tjedan u Bruxellesu će se održati summit EU-SAD, na koji će doći američki predsjednik Barrack Obama, što će biti njegov prvi posjet Bruxellesu od preuzimanja dužnosti 2009. godine.

Obama u Bruxelles dolazi iz Haaga, gdje se u ponedjeljak i utorak održava treći summit o nuklearnoj sigurnosti, na kojem će se okupiti četiri međunarodne organizacije, među njima i EU, te 53 zemlje među njima Sjedinjene Države, Rusija, Kina i više europskih zemalja.

Obama će se u srijedu u Bruxellesu sastati s predsjednicima Europskog vijeća i Europske komisije Hermanom Van Rompuyem i Joseom Manuelom Barrosom.

Oni će razgovorati o pregovorima koji su u tijeku između EU-a i SAD-a o slobodnoj trgovini. Očekuju se također i razgovori o otkriću da su Amerikanci masovno prisluškivali europske građane i čelnike pojedinih zemalja. Također će biti riječi o ukrajinskoj krizi i odnosima s Rusijom.

U utorak će Europska komisija predstaviti prijedloge zakona o ekološkoj poljoprivredi.

Posljednjih 10 godina tržište proizvoda s oznakom "bio" u Europskoj uniji je učetvorostručeno. Tržište tim proizvodima uvelike ovisi o povjerenju potrošača, stoga je glavni cilj zakonskih promjena osigurati bolji kontrolni sustav kako bi se to povjerenje zadržalo i povećalo.

U ponedjeljak se u Bruxellesu održava sastanak ministara poljoprivrede zemalja članica.

Komentirajte prvi

New Report

Close