Sarajevo Tower vrijedi 100 mil. KM

Autor: Poslovni dnevnik , 07. travanj 2015. u 21:59
Bit će i 7233 kvadrata poslovnog prostora

Kompanije Smart Invest i ANS Drive jučer su u Sarajevu predstavile projekt novog stambenog kompleksa na 26 katova sa 344 stana, u kojem četvorni metar stoji 945 eura.

Kompanije Smart Invest i ANS Drive jučer su u Sarajevu predstavile suvremeni stambeni kompleks Sarajevo Tower, vrijedan 100 milijuna KM. Elvedin Mahmutović, izvršni direktor Smart Investa, rekao je da će Sarajevo Tower, smješten u sarajevskom naselju Pofalići, sa svojih 26 katova biti jedan od najviših stambenih objekata u Sarajevu, javlja portal eKapija.ba.

Sarajevo Tower ima površinu od ukupno 76 tisuća četvornih metara, 344 stambene jedinice, 507 parkirnih mjesta u podzemnoj garaži i 7233 četvorna metra poslovnih prostora. Planirani rok završetka radova je 24 mjeseca. Prodaja stanova po cijeni od 1850 KM/m2 (945 eura) kreće uskoro. "Prema našim proračunima kompanije Smart invest i ANS Drive će u ovaj projekat uložiti oko 100 milijuna KM, a prema potpisanom ugovoru investicija će biti pokrivena sa po 50 posto od strane obje kompanije, s tim da je u slučaju kompanije Smart Invest riječ o 100-postotnom stranom ulaganju, što znači da će ova kompanija u sljedećm razdoblju samo za ovaj projekt osigurati 50 milijuna KM izravnih stranih investicija", rekao je Mahmutović.

"Nije mala stvar da jedna mala država kao što je naša zemlja potakne toliki interes kod stranih investitora", dodao je. Procjenjuje se da će na projektu Sarajevo Towera izravno biti zaposleno više od 500 radnika, a neizravno, preko dobavljača i proizvođača građevinskog materijala, više od 2000 radnika iz cijele BiH. 

Komentirajte prvi

New Report

Close