Rusi ulažu 25 mil. eura u Jahorinu

Autor: Poslovni dnevnik , 14. prosinac 2015. u 21:59
U subotu je otvorena sezona skijanja na Jahorini

Samo od prodaje zemljišta u općinskom proračunu dobit viša od 1,8 milijuna eura.

Na Jahorini je u subotu službeno otvorena zimska turistička sezona 2015/16. Direktor Olimpijskog centra Jahorina Velibor Lazarević izjavio je da će ta olimpijska planina vratiti sjaj iz vremena Olimpijade 1984. godine. Za optimizam ima dosta razloga.

Naime, načelnik općine Pale Miodrag Kovačević i predstavnici ruskog konzorcija MB Capital iz Moskve potpisali su na Jahorini Protokol o suradnji kojim su definirane aktivnosti međusobne suradnje na izgradnji apartmanskog hotela Mladost na Jahorini.Zaključivanjem ugovora o zamjeni nekretnina između vlade Republike Srpske i opštine Pale omogućeno je ruskim investitorima da prošire ranije kupljenu parcelu na Jahorini i grade hotel od 20.000 četvornih metara, vrijedan oko 25 milijuna eura.

Ruski investitori ranije su kupili dio zemljišta i nekadašnji Dom Mladost, a sklapanjem ugovora koji se odnosi na neizgrađeno građevinsko zemljište u obuhvatu Regulacijskog plana posebnog područja Jahorina, omogućeno im je da prošire građevinsku parcelu i grade suvremeni hotelski kompleks. Inače, ovaj projekt predstavlja najveću investiciju na tom području od završetka rata u BiH do danas čiji će učinci biti vrlo korisni za općinu Pale.  Samo od prodaje zemljišta u općinski proračun pristići će se više od 1,8 milijuna eura koje lokalna uprava planira usmjeriti na realizaciju drugih infrastrukturnih projekata. Usto, bit će angažirana i lokalna građevinska operativa, dok će nakon izgradnje hotelskog kompleksa biti zaposleno oko 150 lokalnih radnika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close