Počela prodaja vila i stanova u budućem naselju Buroj Ozone

Autor: Poslovni.hr , 10. kolovoz 2015. u 09:45
Foto: PD

Počinje realizacija arapskog projekta vrijednog 2,3 mlrd. eura.

Više nema dvojbi, najveći turistički projekt u jugoistočnoj Europi, Buroj Ozone, bit će izgrađen u Trnovu u Sarajevskom kantonu, mjestu tridesetak kilometara udaljenom od Sarajeva. Temeljni kamen bit će postavljen ubrzo, a ako se sve bude odvijalo po planu ove godine počet će i pripremni građevinski radovi, javlja portal Akta.ba. Također, prošlog tjedna službeno je registrirana tvrtka Buroj u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o projektu vrijednom čak 4,5 milijardi KM ili oko 2,3 milijardi eura, koji će graditi kompanija Buroj Property Development iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja planira gradnju hotela, apartmanskih zgrada s tisućama smještajnih jedinica, velikog trgovačkog centra, te cjelokupne prateće infrastrukture. Za realizaciju projekta potpisana su dva ugovora.

Kompanija Buroj Property Development već je počela prodaju vila, apartmana i stanova. Kako doznaje portal Akta.ba, za vilu s tri spavaće sobe u budućem kompleksu morat će se izdvojiti 231.000 eura. Stan s jednom spavaćom sobom stajat će oko 60.000 eura, dok se nešto jeftiniji stanovi mogu kupiti u stambenoj četvrti.

Očekuje se da će BiH građevinari imati velike koristi jer će biti angažirano više od 200 tvrtki, a planirano je i da se za Buroj Ozone koristi građevinski materijal iz BiH. Građevinski inženjeri ići će na dodatnu obuku u Dubai.

Pri tome, investitor obećava da će sva zarada od projekta biti ponovno investirana u BiH tj. da neće otići u Ujedinjene Arapske Emirate. 

Komentirajte prvi

New Report

Close